Aktywne Wpisy

Ar_0 +6

Od ponad pół roku nie uprawiałem seksu.
Od ponad 3ch lat nie uprawiałem dobrego seksu.
Pojawia się opcja na horyzoncie i.. cholernie się stresuję. Nawet nie tym, że wyszedłem z wprawy czy coś. Tylko tym, że będę się stresował, zastanawial czy jej się podoba i zapętlę się tak w mojej głowie, że nie będzie z tego żadnej frajdy.
( A patrząc że piszę o tym tutaj, to pewnie już za dużo o
Od ponad 3ch lat nie uprawiałem dobrego seksu.
Pojawia się opcja na horyzoncie i.. cholernie się stresuję. Nawet nie tym, że wyszedłem z wprawy czy coś. Tylko tym, że będę się stresował, zastanawial czy jej się podoba i zapętlę się tak w mojej głowie, że nie będzie z tego żadnej frajdy.
( A patrząc że piszę o tym tutaj, to pewnie już za dużo o

Mircy, mam problem i to z gatunku " Zdam #studbaza czy nie zdam"
Napisałem sobie program do losowania zawartości paru tablic. Później będę próbować zrobić z tego jakąś animację ruchu po prostokącie z odbiciami od ścian, ale nie wybiegam za daleko.
I losuje sobie to wszystko. Tyle, że dwie tablice źle losuje. Mniejsza, jakby to co napisałem nie miało sensu i nie działało. Pierwszej nie losuje w ogóle, dając same 0, gdy drugą napisałem tak samo i daje dobre wartości. Trzecia tablica daje wyniki spoza zakresu - choć czwarta, napisana tak samo działa już poprawnie.
#include
#include
#include
#include "winbgi2.h"
int s,w;
int i;
int x[20],y[20],vx[20],vy[20],m[20];
void init ( int a[20],int b[20],int c[20],int d[20],int e[20]);
void display (int a[20],int b[20],int c[20],int d[20]);
void main ()
{
srand ((unsigned) time(NULL));
int min ;
int max ;
min = 100;
max = 1000;
s = min + rand()%max;
w = min + rand()%max;
graphics (s,w);
init (&x[20],&y[20],&vx[20],&vy[20],&m[20]);
for (i=1;i<=20;i++){printf("Element tablicy x=%ld \tjest rowny %ld\n",i,&x[i]);};
for (i=1;i<=20;i++){printf("Element tablicy y=%ld \tjest rowny %ld\n",i,&y[i]);};
for (i=1;i<=20;i++){printf("Element tablicy vx=%ld \tjest rowny %ld\n",i,&vx[i]);};
for (i=1;i<=20;i++){printf("Element tablicy vy=%ld \tjest rowny %ld\n",i,&vy[i]);};
for (i=1;i<=20;i++){printf("Masa piłeczki m=%ld \tjest rowna %ld\n",i,&m[i]);};
wait();
}
void init ( int a[20],int b[20],int c[20],int d[20],int e[20])
{
for (i=1;i<=20;i++)a[i]=rand()%s;
for (i=1;i<=20;i++)b[i]=rand()%w;
for (i=1;i<=20;i++)c[i]=-20+rand()%40;
for (i=1;i<=20;i++)d[i]=-20+rand()%40;
for (i=1;i<=20;i++)e[i]=2*i*i+1;
}
Problem pewnie dla większości trywialny - ale ja cokolwiek piszę od października, i to na ćwiczeniach i gdy mam czas poza nauką matematyki.