Wpis z mikrobloga

Llider Nocnych Wilków zaproponował aby zmienić rosyjski herb i nawiązując do chlubnego okresu ZSRR nad dwugłowym orłem umieścić pięcioramienną czerwoną gwiazde.
W przeszłosci Załdostanow krytykował fałszowanie historii i szkalowanie wielkiego bohatera Józefa Stalina.

Zastanawia mnie jak to jest możliwe, że jednym ze środowisk popierajacych wpuszczenie Nocnych Wilków do Polski byli niektórzy polscy prawicowcy ( współpracownik G.Brauna). W Polsce krzyczy się "raz sierpem raz młotem" nawet do ludzi więzionych w okresie PRL a jednoczesnie narodowcy lobbują za jawnymi gloryfikatorami komunistów z Rosji?

źródło ros

#rosja #polityka
Pobierz szurszur - Llider Nocnych Wilków zaproponował aby zmienić rosyjski herb i nawiązując ...
źródło: comment_Mi7ol2j5dcNQZB6c4G3mzfs0izPdrpPr.jpg
  • 5
@szurszur: kiedyś zadałem to pytanie swojemu wykładowcy. Powiedział mi: "zwracaj uwagę nie na to, że krzyczą na Rosję, tylko na JAKĄ Rosję krzyczą. Zauważ że wśród okrzyków nic nie ma przeciwko Rosji w obecnym kształcie. Przecież w Rosji nie ma już ani sierpa, ani młota, ani czerwonej hołoty, ani komunistów którzy mieliby zawisnąć na drzewach zamiast liści. Ci tak bardzo antyrosyjscy prawicowcy jakoś nigdy nie protestują przeciwko obecnym "cechom charakterystycznym" Rosji.
@Karburator_z_odzysku: W obecnej Rosji pełno jest sierpa i młota oraz komunistów. Pomniki Stalina, Lenina, Dzierżyńskiego i innych zbrodniarzy nie dość, że stoją i straszą to jeszcze są pod nimi składane kwiaty. 1 maja jest świętem na równi z naszym Bożym Narodzeniem, a historia w podręcznikach dla uczniów to wręcz propaganda stalinizmu. Komuniści to zaraz po rządzących oligarchach i faszystach, najsilniejsza grupa polityczna. Sierp i młot są choćby w hymnie.