Wpis z mikrobloga

Ja pier**le, ale mnie w robocie wkurzyli () z durnych powodów wymienili mi telefon służbowy na jakąś starą nokie lumie z windows phone 8 () w skrócie pozbawili mnie dalszej możliwości gry (na kupno telefonu teraz nie mogę sobie pozwolić).
Jeśli teraz przestanę grać to raczej nie wrócę za klika miesięcy nawet jakbym miał na czym grać. Nie chcę żeby prawie 5 miesięcy regularniej gry poszło całkowicie na marne dlatego może ktoś się znajdzie kto chciałby kupić konto? Albo ktoś z Waszych znajomych? konto legitnie grane, bardzo "wypieszczone" i perspektywiczne (moim zdaniem).

Level 33
3x Dragonite (cp3200 iv93%, cp3190 iv98%, cp3183 iv96%) + prawie 40 dratini na cukierki, żeby zmaksować smoki.
7x Gyarados (najmocniejsze dwa to cp2927 iv93%, cp2910 iv91%, reszta w okolicach 2,5k i dobre iv)
100% IV Vaporeon (cp2909)
100% IV Flareon (cp2635)
Lapras cp2669 iv96%
2x Snorlax (cp2566, cp2534 - oba słabe iv)
Poliwrath cp2192 iv91%
Arcanine cp2521 iv96%
Executor cp2505 iv91%
i naprawdę masa innych bardzo mocnych poków, masa uzbieranych cukierków (prawie 1,3k eevee cuksów i około 15 dobrych eevee czekających na ewolucje) itp.

W razie jakby ktoś chciał konkrety to wszytko mogę podać. Nie wiem nawet czy wogóle jest możliwe coś takiego jak sprzedaż konta ale stwierdziłem, że warto spytać - poprostu chętnie oddałbym w dobre ręcę bo nie chcę żeby cały wysiłek poszedł na marne i żeby kompletnie nic z tego nie miał. Jeśli coś takiego jak "sprzedaż konta" jest uważane za wielkie złooo to piszcie i skasuje post.

#pokemongo
  • 12
Nie wiem jak w P GO ale w WOT nie sprzedają konta - to jest własnością wargamingu, ale czas poświęcony na rozwiniecie. ;) Wiec sprzedaj czas który został poświęcony na konto. Pozdr.
@weshu:

z durnych powodów wymienili mi telefon służbowy

pozbawili mnie dalszej możliwości gry

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Niantic nie pozwala na sprzedawanie kont pod groźbą bana, czy nie?
@Najpierw_pranie_puzniej_siebie: Ma to sens ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chociaż aż przykro mi się zrobiło ile czasu na to poświęciłem i za ile teraz mogę sprzedać. No ale co miałem dobrej zabawy to moje ;P

@MrXavery: W sumie nawet się nie zastanawiałem. Konto jest naprawdę dobre i poświęciłem dużo na nie więc raczej za bardzo drobne nie oddam. Jeśli nie jest realne oddanie za minimum 250zł to
@weshu: Stary, nie chcę Ci zaglądać w portfel, ale mieszkając w UK nie masz 100 funtów na telefon? Tyle wystarczy, żeby zdobyć coś, na czym gra będzie normalnie chodziła. A szkoda konta.
@Dryblas: Masz w 100% racje ... niestety to nie jest takie proste ... z czysto matematycznego punktu widzenia mógłym sobie od razu kupić jakieś najnowsze xiaomi i mieć po problemie.

Przejdzmy więc do mniej matematycznego puntu widzenia (który w sumie nie jest taki prosty do wyjaśnienia). Sytuacja się komplikuje kiedy masz taki fajny dodatek do życia jak żona. Jedynym powodem, żeby wydać te 100-200 funtów jest własnie ta gra. Oboje staramy
@weshu: Postrzegasz to w zły sposób. Nie traktuj tego jako głupi, dziecinny wydatek na grę, chwilową zachciankę; a raczej jako wydanie pieniędzy na swoje hobby, bo tym ta gra jest. Każdy z nas wydaje pieniądze na swoje hobby - niezależnie od tego, czy jest to zbieranie znaczków, kart, malowanie figurek, chodzenie do kina, skakanie ze spadochronem, czy właśnie gra, którą lubisz. Widać było po Twoich postach (Lapras?), że ta gra Cię
@weshu: Jak gra daje Ci frajdę i pozwala się zrelaksować to nie miej wyrzutów na sumieniu i spraw sobie jakiś telefon, nawet używany. Zycie to nie tylko obowiązki i oszczędzanie, to też drobne radości które pozwalają odetchnąć. Trzymaj się mirku. (òóˇ)
@Dryblas: @Najpierw_pranie_puzniej_siebie: Po pierwsze naprawdę dziękuje za to co piszecie. Aż się miło poczułem, nawet nie wiem czemu ale to naprawdę spoko jak ktoś faktycznie wkłada trochę wysiłku i próbuje doradzić (nieważne jaki problem czy dylemat). Poza tym ogólnie macie rację i własnie tak postrzegam takie rzeczy, jak piszecie. Poprostu sytuacja jest trochę bardziej skomplikowana a gra nie jest moim głównym hobby. Trochę się to czasowo źle złożyło i nie
@weshu: Szkoda. Ale bardzo szanuję decyzję. Rzeczywiście sytuację masz trochę bardziej skomplikowaną. Zresztą jesteś dorosły i sam wiesz, co dla Ciebie będzie najlepsze.

Ja od Ciebie konta nie wezmę i lepiej będzie jak sobie je zatrzymasz - nie wiesz kiedy sytuacja się zmieni i będziesz mógł sobie popykać, nawet casualowo (no i złapać Kangashkana jak będziesz w Australii ( ͡° ͜ʖ ͡°))