Wpis z mikrobloga

#vectra #internet #informatyka #router

Po 30 minutach rozmowy z Vectrą dowiedziałem się, że nie mogą oni forwardować portów bo nie. Orientujecie się co w takiej sytuacji można zrobić poza kupnem swojego routera? W umowie z tego co czytałem nie ma słowa o tym, że będą blokować mi korzystanie z Internetu. Czy to może podchodzić pod kategorię niezgodności towaru z umową?
  • 7
@Nhfg45fffgg: No właśnie chcę uniknąć w tej chwili jakichkolwiek wydatków, zmianę routera mi już proponowali podczas rozmowy z serwisem...

Edit: No i moja poprzednia kablówka udostępniała wszytko co się tylko da; nie mam takich złych wspomnień z innymi, dopiero Vectra mnie tak zaskoczyła.
W umowie i wszystkich jej dodatkach nie ma mowy o tym, że ich usługa (dostarczenie internetu) i usługi dodatkowe (w moim przypadku dostarczenie routera) beda blokowały dostęp internetu w jakiejkolwiek czesci. Moze to jest jakis trop, zapytam sie jak bede dzwonił.
@Kuprix: No ale oni nie blokują portów. Forwardowanie to co innego. Zaloguj się na ebok.vectra.pl i tam masz możliwość konfiguracji routera, nie wiem w jakim zakresie ale jest.