Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki (nawet bardziej te drugie) spod tagu #zegarki - mam następujący problem. Chcę kupić różowemu w prezencie zegarek na nadchodzące święta. Niestety, o zegarkach dla różowych wiem niewiele :( Podobają jej się delikatne zegarki na meshu z białą, minimalnistyczną tarczą. Tu macie przykład - http://allegro.pl/zegarek-cluse-cl18105-i6578375453.html
Nie mam pojęcia co to za marka ta Cluse ale podejrzewam to jakiś modowy, chiński wytwór zegarko-podobny (czy ktoś mnie wyprowadzi z błędu?). Jeżeli tak, to oczywiście w życiu nie kupię jej czegoś takiego. I tu moje pytanie - czy znacie podobne modele do tego a jednocześnie bardziej prawilnych producentów? Może coś japońskiego? Powiedzmy, że do 1k pln. Z góry dzięki :)
  • 10
@Carotas: Ooo wielkie dzięki kumplu! Biorę Lorusa. Timex też ładny, ale widzę, że szerokość koperty 38mm vs 30mm Lorus, a różowy drobniutkie łapki ma i w takich też zegarkach gustuje :) Idealnie. No i mam zaufanie do japońców (w kolekcji chyba z 10 zegarków z kraju kwitnącej wiśni) i cena zacna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@screwdriver jak mnie Seiko wnerwia, to się nie da opisać. Z ich nurków najbardziej podoba mi się gabarytowo, funkcjonalnie i estetycznie SKX007, ale siedzi tam w środku totalnie najtańszy mechanizm automatyczny z ich kolekcji, ten sam co w Seiko 5 za 200zł. A to może i trwałe, ale niezbyt dokładne i totalnie nieporywające bydlę. Za to jest masa zegarków na lepszych mechanizmach, za to albo brzydkich, albo ze słabą lumą, albo inną
@Pantokrator: wiesz, co do monstera to jest to podobno zegarek w przypadku którego nie istnieje miłość od pierwszego wejrzenia ;) ja tez gdy go ujrzałem po raz pierwszy wcale się nim nie zachwyciłem, a wręcz przeciwnie.. zwłaszcza pomarańczka to niezle szkaradztwo :) ale z czasem zacząłem go pragnąc coraz bardziej.. no i w końcu kupiłem :) i ciesze się z niego jak dziecko :) natomiast co do skx to podoba mi