Aktywne Wpisy

WonszWykopowy +15
Marek_Kodrat +7
Czy tylko ja jestem uprzedzony don książek pisanych przez kobiety? Jeśli jest to fantasy to już niemal na 100% wiem ze książka mi się nie spodoba.
#ksiazki
#ksiazki
Skopiuj link
Skopiuj link
Wykop.pl
#socdem
"From building a world class health and education system, to Cuba's record of international solidarity abroad, Castro's achievements were many.
"For all his flaws, Castro's support for Angola played a crucial role in bringing an end to Apartheid in South Africa and he will be remembered both as an internationalist and a champion
Komentarz usunięty przez autora
Na Kubie było zupełnie inaczej. USA najechało ten kraj militarnie. Potem bardzo łatwo było naciskać na polityków, żeby reprezentowali interesy USA na wyspie. Potem ZTCP (a wielkim znawcą nie jestem) demokratyczne władze (też proamerykańskie, ale najwyraźniej za mało)
https://twitter.com/JunckerEU/status/802490752118861824
Pozwolę sobie na małą autoreklamę, ale akurat wrzucałem tekst o tym, który pozostał raczej niezauważony (nic dziwnego, bo strasznie długi). Myślę, że jeśli się zastanawiasz nad takimi rzeczami, to powinieneś przejrzeć. Zobacz tam cytaty, może Cię zachęcą.
@flamel Dziękuję, wiedziałem, że można na Ciebie liczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°) Oczywiście jak piszesz - dzisiaj chodzi o podmiotowość, nie niezależność.
@CrtZ: Jest wielu kandydatów do podziwiania w takim razie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak na poważnie już, Castro mogę poważać tylko w kategoriach geopolitycznych bo reszta to kiła.
@urs6: Oczywiście, że tak.