Wpis z mikrobloga

Jestem tolerancyjny ale

Niech sobie robią co chcą we własnym środowisku ale nie podoba mi się, że wchodzą ze swoją promocją gdzie się tylko da

promowanie homoseksualizmu

#!$%@?, za każdym razem jak czytam takie #!$%@? i przypominam sobie, że też kiedyś byłem takim gimboprawakiem od hurr niech sobie robią co chcą ale nie wychodzą z tym na ulice to aż mi się ciepło robi z zażenowania xD
W nawiasach moje prywatne opinie- nie chcesz nie czytaj.
@BongoBong

A jak podchodzicie do zorganizowanych akcji przeciwko rasizmowi? Systemowego sprzeciwu wobec niego. Bo to w gruncie rzeczy są bardzo podobne akcje.

do homofobii (choć nie wiem jak można mieć fobię do choroby, ale to już moje zdanie, mniejsza o to )wobec piłkarzy na boiskach nie dochodzi (przynajmniej nie słyszałem). Do rasizmu często .
@doc4444

poważnie? Ale transparenty kibolo- zwierząt na polskich stadionach
Jak już pisałem, czym innym jest wyrażanie swoich poglądów, a czym innym narzucanie innym co mają robić i co mają reprezentować.

Jak już angielski ZPN walczy z ksenofobia to czemu nie kazał kapitanom nosić Polskiej opaski po morderstwach związanych z Br

Bo nikt nie odmawia Polakom podstawowych praw jak: adopcja dzieci, zawieranie małżeństw itd itp

@zakmacher:
@zakmacher ""Chcecie czy nie, kibice - to głos ludzi. Każdy ma wolną wolę , wolność słowa,może krzyczeć co chcę, reprezentować poglądy jakie chce. A ktoś z Premier League narzuca innym osobom co mają nosić, jakie poglądy mają reprezentować. To jest chore.""

Piłkarz który odmówiłby założenia takiej opaski mówiąc, że to wbrew jego poglądom byłby skończony. Klub pewnie by go zawiesił, gówno burza w mediach, odejście sponsorów, łatka homofoba...itp itd

a przecież taka
Ale niektórym Polakom odebrano podstawowe i najważniejsze prawo: prawo do życia.

Niektórym Anglikom też.

Ale ten papierek że jesteście małżeństwem jest aż tak ważne? Nie sądzę

Nie sądzisz bo tobie nikt takiego prawa nie zabrał

@zakmacher:
@zakmacher:

dowodów nie ma

Tak wygląda dyskusja z typowym polakiem prawakiem . Masz prostaku, edukuj się, chociaż pewnie nie zrozumiesz bo nie po polsku:

https://en.wikipedia.org/wiki/Biology_and_sexual_orientation

ps. są badania które stwierdzają że homoseksualizm jest nienaturalny, szkodliwy itd. nikt ich nie zakazuje, są dostępne w sieci, jednak ty jesteś zbyt prostacki żeby wiedzieć gdzie tego szukać.
@zakmacher: więc można promować tylko to co przedłuża nasz gatunek? xD w jaki sposób prawa kobiet przedłużają nasz gatunek? w żaden, gdyby kobiety można było bezkarnie gwałcić to by było więcej dzieci, a nie #!$%@? kobiety teraz chodzą do pracy, na wybory, ciekawe co jeszcze! Gdzie to przedłużenie gatunku?!?!?!? Mnie miłość nie denerwuje w żaden sposób, najważniejsza jest dla mnie wolność jednostki i jeśli ktoś nie chce się rozmnażać jego sprawa,
@Althorion: Ty tu każesz akceptować homopropagandę, a homopropaganda nie może zaakceptować kogoś jeśli obrzydzają go akty homoseksualne i nie chce ich oglądać na co dzień. HP (skrót) odrzuca styl życia katolików i ich przekonania o ich czynach. Odrzucają nakłanianie ich do życia w czystości i nie respektują tych poglądów. Odrzucają polską konstytucję która definiuje małżeństwo:

Art. 18.

Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną
@j3sion:

Ty tu każesz akceptować homopropagandę, a homopropaganda nie może zaakceptować kogoś jeśli obrzydzają go akty homoseksualne i nie chce ich oglądać na co dzień.

Nikt Ci nie każe oglądać aktów homoseksualnych. Tutaj OP mówi o tęczowej opasce na ramię, w innych miejscach mówi się o prawie do zawierania małżeństw, adopcji, ochronie prawnej przed dyskryminacją… Depenalizacji uprawiania seksu w miejscach publicznych jeszcze nikt mi znany nie postulował.

HP (skrót) odrzuca styl
mówi się o prawie do zawierania małżeństw, adopcji, ochronie prawnej przed dyskryminacją

do zawarcia ślubu z ukochaną osobą, utrudnia wiele czynności prawnych

@Althorion: podaj gdzie w prawie jest zakaz czegokolwiek specjalnie dla homoseksualistów. Mogą adoptować dzieci, zawierać małżeństwa(z przeciwną płcią), a ta ich wyimaginowana ochrona prawna to nic innego jak przywileje dla określonej grupy. Wg prawa wszyscy jesteśmy równi. Do jakich czynności prawnych mają utrudniony dostęp?

W Polsce prawną definicją małżeństwa
@j3sion:

podaj gdzie w prawie jest zakaz czegokolwiek specjalnie dla homoseksualistów

Nie mają możliwości zapisania całości spadku swojemu życiowemu partnerowi. Nie mają możliwości oddania nerki swojemu życiowemu partnerowi. Nie mają możliwości przysposobienia dziecka, które wychowywali razem ze swoim partnerem po jego śmierci.

Mogą adoptować dzieci, zawierać małżeństwa(z przeciwną płcią)

Zajebista oferta. To chodź, wymienimy się. Będzie można zawierać tylko z taką samą. Też równe prawa, więc nie będziesz oponował, prawda?

a
możliwości zapisania całości spadku swojemu życiowemu partnerowi. Nie mają możliwości oddania nerki swojemu życiowemu partnerowi. Nie mają możliwości przysposobienia dziecka, które wychowywali razem ze swoim partnerem po jego śmierci.

@Althorion: 1. Testament
2. Każdy może oddać nerkę jeśli istnieje zgodność, obca osoba także
3. Istnieje coś takiego jak rodzina zastępcza lub adopcja że wskazaniem

Miałeś napisać gdzie prawo zabrania tych rzeczy, a nie ma takiego w PL.
@Althorion: 1. Wobec rodziny także można wystąpić o zachowek, jeśli ktoś nie chce aby rodzina po nim dziedziczyła może to zawrzeć w testamencie wraz ze szczególnym powodem.
2.http://www.poltransplant.pl/Download/Katowice2011/25.pdf istnieje opcja dawcy dla niespokrewnionej osoby za zgodą sądu.
3. Moim zdaniem nie istnieje interes społeczny dla takiego prawa. Partner osoby hetero także nie ma takiej możliwości. Dodatkowo takie przypadki to margines, bo skąd niby homosie mogą wziąć dziecko?
@j3sion:
1. A jak nie mam szczególnego powodu? Na przykład nie mam nic do mojego rodzeństwa, spoko ludzie, ale chcę, by po mnie dziedziczył człowiek, z którym spędziłem ostatnie ćwierćwiecze, a nie moi bratankowie których nie znam (jak brat zmarł, zaś sami bratankowie są niepełnoletni, to zachowek wynosi 100%)? Hetero nie mają tego problemu, homo tak — trzeba wymyślać jakiś powód, których listę jasno podaje art. 1008 kc:

ⅰ) wbrew woli