Chcę zakodować theme taki jak pic rel. To co na czerwono, musi być edytowalne i ładnie umieszczone w miejscu, w którym jest. Do tego responsywne. Nie wiem jak to zrobić, bo nie lubię wodpressa, ale czas go polubić. Jakieś podpowiedzi? #webdev #naukaprogramowania #wordpress
Albo jeden post z custom fieldsami, można ograniczyć ilość słów wyświetlanych. Z grubsza chodzi tylko o to, żeby przechować sobie dane w bazie danych, a potem w miarę wygodnie sobie je wyświetlić. Zrób sobie HTMLowy layout z bootstrapem, to nie będziesz musiał z palca pisać klas do responsywności, wstaw tam tekst na sztywno, a potem tekst podmień na dane z bazy. Działa za każdym razem.
@DobryProgramista: ale że w czym problem otwórz jakąś istniejącą templatkę, zobacz jak wyciągane z cms-a są te dane i przerzuć fragmenty kodu do swojej
@DobryProgramista: no nic prostszego. Div z trzema kolumnami i div z dwiema kolumnami. A jak mniejszy ekran to kolumny z pierwszego i drugiego diva wyświetlają sie w jednej kolumnie zamiast obok siebie
Chcę zakodować theme taki jak pic rel. To co na czerwono, musi być edytowalne i ładnie umieszczone w miejscu, w którym jest. Do tego responsywne. Nie wiem jak to zrobić, bo nie lubię wodpressa, ale czas go polubić. Jakieś podpowiedzi?
#webdev #naukaprogramowania #wordpress
otwórz jakąś istniejącą templatkę, zobacz jak wyciągane z cms-a są te dane i przerzuć fragmenty kodu do swojej
@lu43n: jest coś takiego za free?
ok, to samo jest.
@AB47: js nie ogarniam jeszcze, ale w sumie coś prostego by mogło byc w php