Wpis z mikrobloga

Bułkę maczaną w mleku (wodzie) dodaje się po to żeby kotlety były bardziej "puszyste", bo z samego mięsa są zbite i bardziej twarde. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@julianna_cebulanna: ja ostatnio do pulpetów bo nie miałem nawet bułki tartej w domu dałem zmielone płatki owsiane (namoczone w mleku) :D
mielone mięso wszystko przyjmie (sam dodaje do nich często różne rzeczy jak: kapustę, startą marchew, pietruszkę i inne warzywa, do smaku łyżeczkę musztardy)
  • Odpowiedz
@julianna_cebulanna: hmmm.... logicznie biorac bulka tarta to normalna bulka ze sklepu, tyle ze ususzona i zmielona, no nie? Zrob analogicznie jak z namaczaniem w mleku tyle ze dolewaj do bulki tartej tyle mleka aby nie byla wodnista a speczniala troche ;) to juz porada raczej na przyszlosc. Suchej nie dawaj bo wysuszy ci mielone. Jesli masz zbyt "rozlazle" mieso to wtedy mozna sie zlamac i dac suchej bo wowczas wchlonie nadmiar
  • Odpowiedz