Aktywne Wpisy
Tommy__ +292
Pamiętam jak za gówniaka oglądałem TVP, akurat wchodziliśmy do UE i leciało "Europa da się lubić" gdzie pokazywali, że ludzie, którzy mieszkają w innych krajach, to tacy ludzie jak my, co mają swoje zwyczaje i nawyki, wszyscy potrafią żyć w zgodzie. A teraz można co najwyżej usłyszeć, że Niemcy chcą zniewolić Polskę a imigranty i lewacki terror niszczą zachodnią Europę
#sejm
#sejm
IntruderXXL +71
#!$%@? UMYSŁOWE KARŁY! NIEDOŁĘŻNI NĘDZARZE! Miałem racje co do was.
Właściwie powinienem zacząć od naplucia w mordę tym wszystkim co przez lata mówili mi jaki to trening jest trudny na bombie, i jak to bomba nic prawie nie daje, i że przeceniam znaczenie dopingu w sporcie.
Te osoby NIE MAJĄ POJĘCIA co to znaczy prawdziwy trening i co wymaga robienie wyników jako prawdziwy natural, nic tak naprawdę nie wiedzą, nie potrafią trenować
Właściwie powinienem zacząć od naplucia w mordę tym wszystkim co przez lata mówili mi jaki to trening jest trudny na bombie, i jak to bomba nic prawie nie daje, i że przeceniam znaczenie dopingu w sporcie.
Te osoby NIE MAJĄ POJĘCIA co to znaczy prawdziwy trening i co wymaga robienie wyników jako prawdziwy natural, nic tak naprawdę nie wiedzą, nie potrafią trenować
Przygotowania do Świąt już się u mnie zaczęły - w słoiku widzicie zaczątek nalewki piernikowej. Jedna butelka powędruje również do wylosowanego przeze mnie w #wykopoczta Mireczka (obserwuję Cię, bądź czujny (。◕‿◕。)).
#gotujzwykopem
Dla chętnych przepis:
Składniki
garść anyżu gwiazdkowego (50 g)
2 laski cynamonu cejlońskiego
1 laska wanilii
5 ziaren kardamonu
4 goździki
0,5 l wódki
0,5 szklanki miodu
1 szklanka wody
Przygotowanie:
Laskę wanilii przekroić na pół, wydrążyć miąższ, ziarenka i wrzucić do słoja. Dosypać anyż gwiazdkowy, goździki, kardamon oraz cynamon rozgnieciony na kawałki tłuczkiem. Wszystko zalać wódką. Zakręcić lub dobrze przykryć słój i odstawić w ciemne, chłodne miejsce. Co kilka dni dobrze jest potrząsnąć słojem. Po dwóch lub trzech tygodniach odcedzić przyprawy. W garnku zagotować wodę i wlać do niej miód. Na bardzo małym ogniu podgrzewać miód, aż stworzy z wodą w miarę jednolity płyn. Przestudzić i przecedzić przez gazę lub gęste sito. Można nie przecedzać, ale wtedy nalewka na dnie będzie mętna. Wodę z miodem wystudzić i dodać korzennego alkoholu ze słoja. Wymieszać, zostawić w większym, zakręcanym naczyniu na jeden dzień, a potem rozlać do butelek.
Źródło przepisu
@piglet: Nalewki piernikowej? Przecież w tym słoiku ktoś pety kiepował.
@Lolium: No właśnie też się nad tym zastanawiałam, ale postanowiłam iść zgodnie z przepisem, najwyżej za rok będzie z prawilnym spirytusem.
@piglet: obracasz się widzę, wśród alkoholików. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Mam nadzieję że to ja jestem Twoją parą( ͡° ͜ʖ ͡°)
Podoba mnie się, choć w tym wypadku zielonka @Lolium ma rację z tym spirytusem.
Może by tak zrobić #alkopaczka (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Masz mój miecz!