Czemu jak przychodzą paczki z #aliexpress to listonosz upycha je w skrzynce, a jak zamawiam z #ibuygou albo #gearbest to listonosz doręcza do ręki albo zostawia avizo. W obu przypadkach mowa o przesyłkach nierejestrowanych.
@solusek: Ja mam taki przypadek, jak leci mi coś przez China Post to mam awizo od poczty, a jak przez Royal Mail i jak dobrze pamiętam Estońską pocztę to paczke miałem przy drzwiach. Nie wiem, czy ktoś inny to dostarcza czy co
@Andczej No nie wydaje mi się, że to ma znaczenie. Raz szalik zamawiałam z aliexpress to mi upchnął w bramę, dobrze, że pies tego nie zjadł. A z gearbest zamawiałam mibanda i słuchawki, więc małe przesyłki i wszystko do ręki albo avizo.
Putin nie odpuści terenów Ukrainy, które zdobył. Jeśli ukrainskie wojsko odzyska wszystkie okupowane tereny wtedy wściekły nieobliczalny Putin może użyć broń jądrową by zniszczyć Ukrainę. Wątpię by w tej wojnie był happy end dopóki Putin jest u władzy. #wojna #ukraina
nsfw
Zawiera treści NSFW
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Sklep i typ poczty nie ma znaczenia, jedynie rodzaj listu.
Nierejestrowane:
- poniżej 2cm do skrzynki
- powyżej 2cm lub ciężkie to awizo
Rejestrowane:
- musi nosić każdy typ
Ma.
Więc masz dziwnego listonosza który ma w dupie zasady.
A za takie coś się skargi wali.
@solusek: otwiera i sprawdza, a potem doręcza z troską adekwatną do zawartości ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Ritycho: pozwalasz sobie na coś takiego?