Wpis z mikrobloga

wyobrażacie sobie co myśleli właściciele maluchów i polonezów

@handlarz: jak to co? - #!$%@? złodziej - sobie myśleli, to Polacy przecież, zwłaszcza w tamtych latach.
  • Odpowiedz
@handlarz Już kiedyś o tym pisałem. Ok roku 1998 jeden gość ode mnie ze wsi przywiózł supre z usa. Co to sie działo jak podjeżdżał pod wiejską dyskoteke. Wszyscy wychodzili z sali żeby popatrzeć. Pamietam jak raz spalił gume to przez dwa tygodnie wszyscy o tym gadali. Tak jak piszesz, żeby teraz zrobić takie wrażenie na ludziach to musiałoby UFO wylądować.
  • Odpowiedz
  • 6
@handlarz podobnie miałem jak mój dziadek sprowadził sobie Forda Probe I generacji z 89 roku ;) jeszcze te światła zamykane, wszyscy się za nim odwracali :)
  • Odpowiedz
@hvdy: myślę, że nie to samo. Teraz Ferrari i Lamborghini nie odstaje tak technologicznie czy wizualnie od innych aut, a taka supra w porównaniu do kanciastych maluchów czy plastikowych trabantów? Przybysz z przyszłości :D
  • Odpowiedz
@handlarz: @DragonEW: Ostatnio przeglądałem swoje zdjęcia z dzieciństwa, 93-95. Ten samochód wyglądał by jak wklejony w photoshopie. No i oczywiście w tle same maluchy i polonezy.
Dziś faktycznie żadne supersamochody nie robią takiego wrażenia
  • Odpowiedz
@handlarz Jak byłem w liceum to był taki ziomek u mnie w klasie i jego matka miała pub na Monciaku w Sopocie i dostał na osiemnastkę 4 letnią Calibrę o matko co to był za lans i wożonko po mieście to głowa mała
  • Odpowiedz
Teraz Ferrari i Lamborghini nie odstaje tak technologicznie czy wizualnie od innych aut

@DragonEW: technologia jest kosmiczna w super sportowych wozach, więc nie masz racji, pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@inrzynier: zgadzam sie, a ponadto design hiper- i megasamochodow (takich jak np mclaren p1, LaF, enzo, Koenigsegg Agera/Regera, pagani huayra czy chociazby 15-letni saleen s7) nadal powoduje opad szczeki doslownie u kazdego. Kazdorazowe pojawienie sie tych samochodow gdziekolwiek powoduje ogromne zainteresowanie.
  • Odpowiedz
@inrzynier: Ja wiem, że technologia jest kosmiczna, ale z punktu widzenia statystycznego Kowalskiego Supra w tamtych czasach była o wiele bardziej futurystyczna niż dziś Laferrari, przynajmniej siedząc w maluchu :)

Mi do opadu szczęki wystarcza zwykłe 458 Italia :D
  • Odpowiedz
@handlarz: bez przesady... W owym czasie praktycznie każde auto japońskie wzbudzało podziw, postaw dziś popularne model Hondy Prelude Mitsubishi Eclipse obok Supry, gdy nie powszechność każde z nich wygoda kosmicznie.
  • Odpowiedz
wyobrażacie sobie co myśleli właściciele maluchów i polonezów gdy zobaczyli taką Superkę w latach 90?

@handlarz: Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę, ale z dużym prawdopodobieństwem "właściciele maluchów i polonezów" w większości w tym kraju jeszcze żyją i są na chodzie, jest to zdaje się nawet całkiem spora część populacji, tak że masz ten luksus, że nie musisz sobie wyobrażać co czuli tylko po prostu ich zapytać (
  • Odpowiedz