Aktywne Wpisy
matiKKS +4
Szukam serialu na jesienno-zimowe wieczory. Długość odcinka najlepiej nie więcej niż godzina, ilość do 100 odcinków lub niewiele więcej. Pozbawiony wielokrotnych scen seksu, erotyzmu, ciągłych przekleństw. Serial już skończony, żeby nie czekać na kolejne sezony. Przez 4 lata przerobiliśmy dwa kompletnie różne seriale, które przypadły nam do gustu- The Crown i Ranczo.
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)
Na pewno odpadają:
- The office (nie ten humor dla drugiej osoby)
- Dom z papieru
- Breaking bad (widziałem)
- Skazany na śmierć (widzieliśmy)
ehhniestety +73
"tajemnica spowiedzi" to pierwsza rzecz do zniesienia natychmiast, klecha z drewnianego pudła wie o morderstwie ale nie musi nic mówić policji bo konkordat xD powinni siedzieć za zatajanie jak każdy inny
#takaprawda #bekazkatoli
#takaprawda #bekazkatoli
specjalnie dla was, przez ostatnie 12h byłem odcięty od wszelkiej maści mediów społecznościowych i tradycyjnych, po to aby cały ogląd sytuacji na Święto Niepodległości wyciągnąć niezależnie z #tvpis
generalnie przez ostatnie dwa dni nie oglądałem Wiadomości i taki spokojniejszy się zrobiłem, nie piję, nie palę, nie k----ę, służy mi to
byłoby przykro gdyby coś mi popsuło ten stan
hehehe
Postanowiłem skupić się tylko na trzech dzisiejszych materiałach - dwóch na temat marszów niepodległości i jednym autorstwa Ewy Bugały, bowiem jestem pewien że Ewa posiada konto na Wykopie i stamtąd czerpie źródła do swoich materiałów. Pani Ewo, chciałbym panią zaprosić na kawę, porozmawiać o dziennikarstwie, resortowych dzieciach i świniach oderwanych od koryta, proszę się odezwać na PW.
Danuta Holecka w żałobnym dresie otwiera Wiadomości. Piłsudski, Duda, Kaczyński, uchodźcy, Leonard Cohen. To wszystko w dzisiejszym wydaniu. Ciekawe czy w każdym inny dniu, w którym akurat nie mówiono by o Rzeplińskim, szczuciu na Polskę czy patriotyzmie, Cohen dostałby jedynkę? Mam wrażenie że Bowie dostał, ale nie oglądałem wtedy Wiadomości. Czy śmierć legendy muzyki jest ważniejsza od politycznej wojenki?
ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI. PREZYDENT ZAPOWIEDZIAŁ POWSTANIE NOWEJ SPÓŁKI SKARBU PAŃSTWA KTÓRĄ BĘDZIE MOŻNA OBSADZIĆ SWOIMI I POD HASŁEM ŁĄCZENIA DALEJ DZIELIĆ POLAKÓW. KRYMINALISTA PREZES NIK KWIATKOWSKI WDARŁ SIĘ NA PRZEMÓWIENIE PREZYDENTA I STAŁ PO LEWEJ W TLE.
"Prezydent i prezes PiS Jarosław Kaczyński"
Freud czy przekaz podprogowy, wasz wybór.
what-fucking-ever who gives a fuck jesus christ
Marsz był w c--j długi i była husaria. Na marszu były wyłącznie rodziny z dziećmi, dlatego przeprowadziliśmy sondę uliczną pośród kobiet z dziećmi i młodych parach 'chłopak + dziewczyna <30' jako reprezentantywnej grupie stanowiącej o tym marszu, a nie dlatego że jak każdy dziennikarz wie są to najprostsze ofiary do złapania na sondę.
Wszystko było super ale ten zły i niedobry magistrat pozwolił na antyrządowe protesty. Na szczęście to było tylko kilkanaście osób, tylko garstka osób. Manifestacja zakończyła się przemówieniem i koncertem. Polska bastionem Europy. Bo jesteśmy zalewani falą uchodźców którzy chcą gwałcić. Ale my się na to nie zgadzamy dlatego jesteśmy bastionem chuliganów króla Sobieskiego. A skoro mówimy o uchodźcach to kto jest lepszy do wypowiedzenia się na ten temat jak nie weterani IIWŚ:
ale czy wcześniejsze zdania dotyczyły uchodźców? tajemnica której nigdy nie odkryjemy
MARSZ TAK JAK I W ZESZŁYM ROKU PRZEBIEGŁ SPOKOJNIE. SPOKOJNIE. POWTÓRZMY JESZCZE RAZ Z CAŁĄ SUROWOŚCIĄ WYPOWIADANYCH SŁÓW - MARSZ PRZEBIEGŁ SPOKOJNIE. POWTÓRZMY WSZYSCY RAZEM - SPO-KOJ-NIE. A któż lepiej wyłoży nam co znaczy spokojność jak nie minister Błaszczak:
Z wyjątkiem tych frajerów ze Śląska co to swoje banderowskie flagi przynieśli hehehe
Niekłamałem z tym wyciszeniem, ale to akurat dostałem esemesem, fama poszła
BO WIECIE, NIE WIEM CZY PAMIĘTACIE, ALE TAK ODNOŚNIE JESZCZE TEGO NASZEGO BARDZO SPOKOJNEGO MARSZU, TO JESZCZE JAKIŚ CZAS TEMU ZANIM PRZYSZŁA #dobrazmiana TO NIE BYŁO TAK FAJNIE. WEŹMY LOSOWY PRZKŁAD Z BRZEGU, NIE WIEM, HMMM, ZUPEŁNIE PRZYPADKOWO ROK 2013 KIEDY TO SPALONO, POWTARZAM SPALONO BUDKĘ POD AMBASADĄ ROSYJSKĄ. NIEKTÓRZY TWIERDZILI ŻE TO BYŁA PROWOKACJA. TO OCZYWIŚCIE POTWIERDZIŁA AFERA TAŚMOWA KTÓRĄ NALEŻY TERAZ PRZYPOMNIEĆ ZE WSZELKIMI SZCZEGÓŁAMI OTÓŻ BYŁO TO TAK ŻE W RESTAURACJI SOWA I PRZYJACIELE ROZMAWIAŁ ÓWCZESNY SZEF CBA Z PANIĄ MINISTER KTÓRA POWTARZAŁA ALE JAJA ALE JAJA I ŚMIALI SIĘ DO ROZPUKU JAK TO BARTEK ZLECIŁ PODPALENIE AMBASADY CZY JUŻ PAMIĘTACIE JAK ZA PEŁO BYŁO SŁABO
Ale na naszym marszu było spokojnie. Spokojnie. To już siódmy marsz, ale dopiero drugi spokojny.
ULICAMI WARSZAWY PRZESZŁY TEŻ INNE MARSZE, MARSZE KTÓRE NIE BYŁY TAK PATRIOTYCZNE I SPOKOJNE JAK TEN GŁÓWNY SPOKOJNY MARSZ NIEPODLEGŁOŚCI. KOD I KOMOROWSKI Z WŁASNYMI OBCHODAMI. BEZPRECEDENSOWO ZACZĘLI JE W TYM CZASIE CO OFICJALNE OBCHODY POD GROBEM NIEZNANEGO ŻOŁNIERZA, A TAKŻE OBALILI PREZYDENTA DUDĘ MÓWIĄC ŻE BRONISŁAW KOMOROWSKI JEST PREZYDENTEM REEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Powiedział jeden z prowadzących marsz KODu. Wiadomościewiczyk od razu precyzuje były prezydent. Jednak zdaniem dr hab. Małgorzaty Marcjanik, eksperta PWN od spraw językowego savoir-vivru, można kolokwialnie stwierdzić reporter "p----------a się o c--j wie co"
abstrahując od tego że sam spiker się zająknął i nie był pewien czy dobrze powiedział, ja bym się kłócił że to była nie tyle manipulcja złych kodziarzy co półprzejęzyczenie
Po raz pierwszy w historii KODziarze zaczęli swój marsz wtedy gdy Duda na placu mówił czołem żołnierze, ojezus. Bronisław Komorowski zaczął swoje konkurencyjne przemówienie do sympatyków KODu dokładnie trzy minuty (liczbowo: 3 minuty!) przed prezydentem Andrzejem Dudą który przemawiał do całego narodu! Schetyna i Komorowski nie skorzystali z zaproszenia. Skorzystał Petru który był najwyraźniej w dwóch miejscach jednocześnie, ale o tym już nie powiemy.
Na polu Mokotowskim frekwencja o wiele niższa niż pokazywały prognozy
tweet Lisa zapraszający do wzięcia udziału w marszu KODu pół miliona Polaków jako dowód mylnych sondaży, pozdrawiam wykopowiczów
Nawet mówili że ludzi jest więcej niż na innych marszach, ale już pokazaliśmy że kłamali. Na wiecu jasny polityczny przekaz: Kaczyński jest be. A to matołki, przecież w Święto Niepodległości można mówić tylko Piłsudskim i Dmowskim. A te głupie feministki mówiły o aborcji. Ech te lewaki chcą tylko zdobyć władzę. Ale to nie tylko na scenie tak mówiono, dokładnie te same nastroje były też pośród zgromadzonych ludzi. Dlatego pokażemy wam te wszystkie głosy szkalujące Jarosława Kaczyńskiego skompilowne do osoby jednej starszej babci
Co kończy dowód.
Choć to marsz który w nazwie ma niepodległość, to rozumianą po swojemu bo coś p--------i o obywatelach świata, a jak wiadomo Polacy nie są obywtelami świata, ponieważ wstali z kolan. Był też Mateusz Kijowski który chce budować Polskę. Tak jakby nie wiedział że Polska jest już zbudowana.
Na wiecu był też chudy Włodzimierz Czarzasty, który jest chyba, hmmmm, nikim tak zgaduję, bo przecież na pewno nie przewodniczącym największego lewicowego ugrupowania i największej partii bez reprezentacji w parlamencie w Polsce. I on sobie tak krzyczał że partie nie są ważne a ważni są ludzi. Ale bardzo szybko wymienił że Petru i Komorowski i Schetyna więc j---ć go. Wolność, Równość, Demokracja? Wolne żarty. I przemawiał ten Czarzasty który chyba jest nikim bo nawet nie ma konta na Twitterze, podczas gdy kneblowano usta prawdziwym patriotą którzy chcieli przemawiać na wiecu KODu - np. Waldemar Kuczyński (18.4K followersów), który był w PZPR i był aresztowany z Michnikiem i w ogóle Gazeta Wyborcza i on to w ogóle rozmawiał z Hołdysem na twitterze że mu Kijowski nie odpisywał na maile. To jest news i wiedza która zmieniła moje życie.
Politycy opozycji chętnie sie fotografowali. S-------y. I mówili że jest w Polsce źle. Jeszcze większe.
"Na koniec, to już tradycja - część artystyczna. Oczywiście z politycznym przekazem."
bo na tym polski, prawdziwym Marszu to był koncert, bardzo poważny oczywiście pełna kultura i pieśni patriotyczne, a tutaj to jak w lesie jakieś k---a big c--e i część artystyczna
A KRZYSZTOF SKIBA OSTATNIO NAGRAŁ SKANDALICZNY FILMIK W KTÓRYM O PLNOWANYCH EKSHUMACJACH OFIAR KATASTROFY SMOLEŃSKIEJ MÓWIŁ TAK
OLABOGA, EKSHUMACJE BĘDĄCE ZAGRYWKĄ POLITYCZNĄ PRZEPROWADZANE WBREW WOLI RODZINY NAZYWAJĄ PO IMIENIU
A potem wieczorem to marszowały lewaki. "Za wolność naszą i waszą", no ale coś nie do końca. Bo byli w kominiarkach. Rozumiecie. W kominiarkach?
bo na tym naszym marszu to tylko rodziny z dziećmi były. a tam to k---a jak za peło nacjozwierzęta - w kominiarkach
TRUMP PRZYGOTOWUJE SIĘ DO PRZEJĘCIA WŁADZY. NOWE MIEJSCA PRACY. REFORMA ZDROWIA. ALE AMERYKANIE TEGO NIE CHCĄ, ODRZUCAJĄ RĘKĘ ŁASKAWEGO PANA TRUMPA. ZWIERZĘTA WYSZŁY NA ULICĘ. DEMONSTRACJE. LEWAKÓW D--A PIECZE.
a pamiętacie jak sam Trump w 2012 próbował zbojkotować wybór Obamy? Ewa Bugała też nie, ponieważ szykowała się wtedy do matury z majcy.
JUŻ W TRAKCIE KAMPANII LEWICOWE MEDIA PRÓBOWAŁY MANIPULOWAĆ.
stwierdził pan ekspert, jakoby błędne sondaże dowodziły tego że zakłamany establishment pomagał Clinton. bo to wcale nie była kwestia tego że sondowani ludzie wstydzili się przyznać do głosowania na Trumpa pod groźbą linczu ludzi obrzucających inwektywami. to by było najprostsze wyjaśnienie, ale my w wiadomościach wolimy teorie spiskowe
k---a, media establishmentowe dały pocałunek śmierci Clinton i pomogły Trumpowi bo są k---a głupie, lewaki kiedy my się nauczymy
WASZYNGTON POST SZKALUJE I ATAKUJE NOWEGO PREZYDENTA USA, ROZWAŻAJĄC WERSJĘ ŻE TRUMP ZREALIZUJE SWOJE POSTULATY WYBORCZE I BĘDZIE OGRANICZAŁ PRAWA CZŁOWIEKA, NAGŁÓWKIEM "WYBÓR TRUMPA ZAGRAŻA PRAWOM CZŁOWIEKA"
a tak wracając do tych prognoz i sondaży to ciekawe czy będzie Michnik z ciężarną zakonnicą, k---a trzeci dzień z rzędu już chyba
WASZYNGTOŃSKIE ELITY NIE POTRAFIĄ SIĘ POGODZIĆ Z WYGRANĄ TRUMPA. Są one oderwane od rzeczywistości. Na dowód tego poprośmy o komentarz kogoś kto jest jeszcze brdziej oderwany od rzeczywistości, np. nie wiem, publicystę wSieci:
NIE INACZEJ WYNIK AMERYKAŃSKICH WYBORÓW WIDZĄ CI KTÓRZY UWAŻAJĄ SIĘ ZA POLSKIE ELITY. PROFESOR MARCIN KRÓL FILOZOF I HISTORYK IDEI WPROWADZA PODZIAŁ KLASOWY ŻE JEST CHAMSTWO I ELITY S------N I ELITY ODERWAŁY SIĘ OD RZECZYWISTOŚCI
idiota powiedział coś głupiego, to jasne że będziemy sobie do tego pocierać siurki jakby to był dowód zepsucia całego establishmentu. dziwne że na głównej to nie było z płomieniem
CZĘŚĆ POLSKICH ŚRODOWISK OPINIOTWÓRCZYCH WYDAJE SIĘ BYĆ ZASKOCZONA WYNIKIEM AMERYKAŃSKICH WYBORÓW, NAWET BARDZIEJ NIŻ AMERYKAŃSKIE. NICZEGO NIE NAUCZYŁY ICH PRZEGRANE PODWÓJNE WYBORY-
uuuu, it's coming...
-POPRZEDZONE NIETRAFIONYMI SONDAŻAMI I OPINIAMI
Michnik u Lis o ciężarnych zakonnicach
Bingo. Chciałem zgłosić wygraną w bugałkowym bingo, pani Ewo, niech mi pani da szansę, znam pani zagrywki na pamięć. Chcę być Honeckerem dla pani Breżniewa.
KIEROWANA PRZEZ MICHNIKA GAZETA WYBORCZA W PRZYPADKU WYBORÓW AMERYKAŃSKICH TEŻ NIE TRAFIŁA Z PROGNOZAMI-
seminarium na temat jak działa statystyka poprowadzi ktoś k---a z neuropy który tłumaczył na czym polegają te prognozy bo ja już nie mam siły, chyba że pani Ewie, oj, jej to bym tłumaczył
-DLATEGO BĘDĘ CZEKAŁA PRZY KIBLACH NA CZERSKIEJ NA TRZECIM PIĘTRZE I BĘDĘ ZDZIWIONA ŻE NIKT NIE CHCE ZE MNĄ ROZMAWIAĆ
ewa stalkerka, hhhhhnnnngggg
WIELU EKSPERTÓW UWAŻA ŻE USA IDĄ NASZYM ŚLADEM. NP. NASZ EKSPERT Z wSIECI. W NIEMCZECH TEŻ BĘDZIE R--------L JA WAM TO MÓWIĘ. A PAMIĘTACIE JAK W SYLWESTRA IMIGRANCI ZAATAKOWALI KOBIETY?
A TERAZ MANIPULUJĄ PRÓBUJĄC POWIĄZAĆ TRUMPA Z PUTINEM A TO WCALE NIE JEST PRAWDA. W KRYTYCE TRUMPA PRZODUJE MINISTER SPRAW ZAGRANICZNYCH NIEMIEC KTÓRY JEST UWAŻANY ZA PROPUTINOWSKIEGO, CO KOŃCZY DOWÓD.
ech ewa
MACIEJ BEDNARKIEWICZ NIE ŻYJE. JAKIŚ TAM POSEŁ, BYŁ ADWOKATEM MATEK POPIEŁUSZKI I PRZEMYKA, KIMKOLWIEK BY ON NIE BYŁ NALEŻAŁO O NIM WSPOMNIEĆ PRZEZ 25 SEKUND PRZED WSPOMNIENIEM O ŚMIERCI LEONARDA COHENA K---A NAWET TO MUSIELIŚCIE Z----Ć.
@Joz: Przecież twoja relacja mogła być zupełnie inaczej zbudowana, bez niepotrzebnego hejtu, ironii i dużo lepiej by się ją czytało.
Komentarz usunięty przez autora
Sam oglądam od jakiegoś czasu codziennie wiadomości, jako formę rozrywki choć to już nie jest śmieszne ...
A same materiały to lolcontent pierwsza klasa xD
Przeciez zawsze to robisz. Relacjonujesz tv i szukasz do czego sie mozna przyczepic.
Taki zawód.
Swoją drogą, podziwiam. Ja nie jestem w stanie tego oglądać. Dzięki za przekaz :>