Wpis z mikrobloga

Mireczki, jakie #planszowki polecacie?
Główny wymóg, to żeby była grywalna w dwie osoby, z możliwością rozszerzenia na 4 i więcej. Dobrze, żeby można było też grać nieparzystą liczbą osób.
Tematyka nieistotna, ale dobrze, żeby spodobała się zarówno osobie 50+ jak i nastolatce.

#grybezpradu
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@goracejajko: W każda z wymienionych da sie w 2 osoby, ale zawsze najwiecej zabawy dają gdy gra sie w wiecej osob. Choc moze to tylko moje odczucia. Arkham Horror jest genialny i pierwsza gre rozegralem sam z kuzynem. Ktos wyzej polecil osadnikow, tez moga byc :)
  • Odpowiedz
@goracejajko: grałem i bardzo lubię, z początku nie doceniałem tej gry, ale gdy zacząłem łupać na dwie osoby oswoiłem mechanikę na tyle, że przyglądanie się cenom i budowanie swojego zestawu kart oraz przechwytywanie żetonów, blokowanie ich innym graczom nabrało innego wymiaru. Mówiąc inaczej, gdy grasz pierwszy raz, koncentrujesz się tylko na swoich kartach, z kolejnymi grami patrzysz co robią przeciwnicy. Zwycięstwa nie są przypadkowe... sztos, polecam, i super nadaje się
  • Odpowiedz
@goracejajko: Nie kupuj Arkhama. Jest to gra która naprawdę wielu ludziom nie podchodzi i sam sprzedałem. Ja osobiście polecam Agricole - swietnie chodzi na 2 graczy do tego można pograć w 4 (lub 5 osob zaleznie od wersji). Do tego polecam mało znanego i taniego Cesarskiego Kuriera.
  • Odpowiedz