Wpis z mikrobloga

• 0
@pavel999 Ja biorę Xiaomi Mi4c od goldwaya za 100 dolarów z bonem 5$ za codzienne zbieranie odznak i kupon aliexpress na 2$. Ubezpieczenie od VATu nie jest opłacalne. Najwyżej zapłacę te 100zł podatku, gdzie ubezpieczenie kosztowało by mnie 68zł. Jest jeszcze kupon na 10 dolarów, ale ciężko go upolować.
  • Odpowiedz
  • 0
@esseddesoj Wyświetlacz 720p mnie nie zadowala. Obecnie mam Meizu MX4, więc nie chcem nic gorszego niż mam. Kuponu na 5$ już nie dostaniesz. Wiem tylko, że kupony od aliexpress łączą się z kuponami sprzedawców.
  • Odpowiedz
@alilovepl: Punkt 8 w waszym artykule jest już chyba nieaktualny.

Przy anulowaniu zakupu dostaniemy jedynie zwrot pieniędzy, i to tylko tyle, ile zapłaciliśmy

Jakiś czas temu otworzyłem spór, gdyż cebula okazała się być zepsuta i ku mojemu zdziwieniu mogłem wpisać pełną kwotę zwrotu, a na konto wrócił mi kupon 2$ (cebula z września dla nowych użytkowników).
  • Odpowiedz
@Re-volt: Brak slotu SD mi nie przeszkadza, a bateria po wczorajszej aktualizacji mnie zaskakuje. Już 2 godziny na ekranie i jeszcze 57% baterii. Oczywiście świetny wyświetlacz, wygoda obsługi, wzmacniacz wolfsona i i świetny system to są wielkie zalety tego telefonu. Niestety to już nie ta wydajność co Snapdragon 808. Jednym z większych problemów stanowi kompas. Mimo stania w miejscu pokazuje, że się obracamy co dyskwalifikuje ten telefon do nawigacji i gogli
  • Odpowiedz
@Komhir jak słuchasz muzyki to będzie to duży cios. Sam miałem mx4 czy zuk z1 i tęsknię za tą jakością. Nie wiem w czym Ci procek przeszkadza, jeżeli nie grasz w GTA 3 na telefonie. Mam w domu jeszcze m1 Note i telefon super się spisuje. Przecież aktualizacje na mx4 ciągle wychodzą :)
  • Odpowiedz
@Re-volt: W sumie to może i masz rację. Nie tyle chodzi mi o procesor co o wydajność. W gry nie gram, ale wkurza mnie czekanie na otwarcie się chrome, gdy mi się śpieszy. W sumie to bardziej wina RAMu. Telefon dostaje jedynie aktualizacje Flyme, ale Android 5.1 już raczej na nim zostanie. Gdyby dali aktualizację do siódemki, nie opuścił bym Meizu mimo, że blokują bootloadery i nie udostępniają kodu źródłowego. Miałem
  • Odpowiedz
@Komhir: Ale probowales robic wipe? Az zrobilem test m1 note vs redmi note 3 pro 3/32 i firefox otwiera mi sie tak samo. Roznica to brak mozliwosci klikniecia w tej samej milisekundzie. MX4 jest znacznie lepszy niz m1 note wiec to musi byc wina Twojego telefonu. Sciagnij najnowszy flyme i wgraj na czysto. Wersja androida ma tu niewielkie znaczenie. flyme jest swietnie zoptymalizowany i ma wiele fajnych rozwiazan. W mojej ocenie
  • Odpowiedz
@Re-volt: Po prostu u mnie Chrome z 8 kartami (co nie powinno mieć znaczenia) uruchamia mi się jakieś 7 sekund, licząc od kliknięcia w ikonkę do załadowania bardzo prostej strony. Niby nic i powiesz, że przesadzam, ale jeśli mogę mieć tańszy telefon który jest wydajniejszy to wybacz.. Nie jest to coś co przeszkadza, ale coś co może być poprawione. Niestety Flyme jest zamkniętym systemem bootloader jest niemożliwy do (pełnego) odblokowania, no
  • Odpowiedz
@Komhir: wgraj na czysto najnowszy flyme i bedzie dzialal super. ten procesor i gpu w zupelnosci na dzien dzisiejszy wystarcza zeby telefon dzialal plynnie. to wina tylko wgrywania kolejnych updateow bez wipe.
  • Odpowiedz
@Re-volt: Kiedyś już zajmowałem się kompilacją i modyfikacją Androida, więc nie musisz mi mówić takich rzeczy. Z Androidem jest jak z Windowsem. Na słabym sprzęcie muli, na średnim działa fajnie tylko na początku, ale już przy naprawdę dobrym komputerze, nie musisz martwić się o wydajność, ani o degradację wydajności. Czyszczę regularnie pamięć cache/art, i pilnuję się z tym co instaluje na urządzeniu, więc system cały czas jest (w miarę) czysty i
  • Odpowiedz
@Komhir: Nieprawda. Wez poswiec te 20min i zamiast chroma uzywaj np firefoxa. Zobaczysz spora roznice. Jeszcze raz powtarzam. MX4 to bardzo dobry telefon. Mam w domu sgs1, ktory smiga w podstawowych funkcjach lepiej niz rn3p. To wszystko kwestia uzytkownika, romu i deva.
  • Odpowiedz