Wpis z mikrobloga

@pogop: czyli najtańszych szukasz? Ja bym polecił Nokian, a najlepiej to poczytaj na zagranicznych forach, tylko dlatego, bo tam jest sporo opinii, a na polskich czasem tylko kilka.
@deyna: nie szukam najtańszych, szukam dobrych i bezpiecznych za dobrą cenę. Domyślam się, że poniżej 200 zł za sztukę, to o dobrą jakość może być ciężko.
@pogop: ja kupuję zawsze Firestone Winterhawk, pewnie najlepsze nie są ale stosunek cena/jakość moim zdaniem ok. Jedynki były naprawdę fajne, wersja druga taka sobie, trójka znowu bardzo dobra ale też z ceną trochę popłynęli. Jeżeli chodzi o wersje to 1 > 3 > 2 ale podejrzewam, że jedynek już nie dostaniesz nigdzie.
@pogop: Dasz radę wytrzymać na obecnych tę zimę? Jak tak to polecam kupić po sezonie (jakiś marzec), wtedy za komplet dobrych zimówek zapłacisz jakieś 1k. Dodatkowo niepopularna opinia: nie wiem jak jeździsz i gdzie, aleee pomyśl o całorocznych. I tutaj, też poczytaj na zagranicznych forach. Dodatkowo osobiście polecam kupić dobre (czytaj droższe) używane. Większość opon ma oznaczenia zużycia. I w takim wypadku już możesz znaleźć perełki w super cenach. Kwestia śledzenia
@pogop: Nie wiem, dojdą pewnie w piątek, może za tydzień będą już wymienione, najwyższy czas na wymianę fabrycznych opon ( ͡º ͜ʖ͡º)

Aczkolwiek Nokiany D4 to bardzo popularny model, D3 również były znane i ogólnie ludzie polecają więc można brać w ciemno. W testach zimowych wysoko lokowany jest Continental TS 860 , następca popularnych 850tek więc moim zdaniem będzie to praktycznie taka sama klasa jakościowa.
@pogop: ja mam od zeszłego sezonu Nokiany WR D4 i jestem mega zadowolony. Cichutkie, dobrze się kleją do sniegu, aż czuć jak się wgryzają. Na mokrym też sobie ekstra radzą. Fajny jest patent na badanie zużycia opon, bo gdy się opona ściera znikają kolejne cyferki odpowiadające głębokości bieżnika.