Wpis z mikrobloga

Oto rezultat dwudziestu godzin nauki grania.
Z zadowoleniem mogę powiedzieć, że jest zdecydowanie mniej skrzeczący dźwięk i coraz czyściej gram dźwięki, ale nadal zdarza mi się źle postawić palce (to, czy naciśniemy strunę opuszkiem palca, czy jego czubkiem może zmienić dźwięk o pół tonu, a to cholernie słychać :D).

Ah, no i zacząłem chodzić na lekcje gry, gdzie nauczycielka tłumaczy mi, co robię źle :D
Jak zwykle: będę bardzo wdzięczny za rady bardziej doświadczonych oraz konstruktywną krytykę :3

Tag do śledzenia -> #madhatteronviolin
#produkcjamuzyki #electroviolin #skrzypce #naukagrynaskrzypcach #milionowamotywacja
PsichiX - Oto rezultat dwudziestu godzin nauki grania.
Z zadowoleniem mogę powiedzie...
  • 11
  • Odpowiedz
@Nasu: jeśli uda mi się jakimś cudem sprawić, żeby grając otwarte struny, drgania były mniejsze, to na pewno reverb automatycznie zniknie :D
  • Odpowiedz
@MuchomorCzerwony: już to ostatnim razem tłumaczyłem:
1. włosy myte pół godziny wcześniej? schły bez suszarki, więc wyszło, jak wyszło.
2. nie #!$%@? kapelusza. konwencję taką obrałem i tak pozostanie, czy to się komuś podoba, czy nie. plus: łysieję i nie zamierzam się tym chwalić.
amen.

no i cieszę się z Twojego feedbacku - oznacza to, że gram fantastycznie :D
  • Odpowiedz
łysieję i nie zamierzam się tym chwalić.

@PsichiX: Może jeszcze nie jesteś tego świadom, ale spotkała cię jedna z najlepszych rzeczy eve ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@PsichiX: Serio. Łysienie prędzej czy później (raczej prędzej) zmusi cię do ścięcia włosów na kilka milimetrów, ewentualnie na zero i wtedy docenisz estetykę i wygodę tej fryzury. Długie włosy u faceta rzadko kiedy wyglądają dobrze i trzeba o nie dbać, co pochłania sporo czasu, grzeją w lato, pocą się, przetłuszczają... Wszystkie te problemy znikną, w zamian dostaniesz estetyczną, męską fryzurę, która do wszystkiego (i prawie wszystkim) pasuje.

Sam miałem długie
  • Odpowiedz
@PsichiX: Jest wyraźny progres, jak już przedmówcy zauważyli. Czyli niedługo będą kolędy? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Ja właśnie ćwiczę, żeby rodzinie jakieś dobro przynieść. Jak ja nie cierpię kolęd...
  • Odpowiedz