Wpis z mikrobloga

Mirki, weźcie coś doradzcie bo ja siedze od kilku dni i się zastanawiam nad tym jaki samochód wybrać :-/

Chciałem sobie kupić Kię Ceed za 90 tys. zł, byłem już zdecydowany na 100% a teraz znajomy dealer podesłał mi fajną ofertę na w zasadzie nowego na Mercedesa klasę A 220 4Matic za 120 tys. zł (katalogowo prawie 140 tys. zł) i do tego wyposażonego dokładnie tak jakbym sam chciał. Z drugiej strony słyszę opinie, że te Mercedesy klasa A to w sumie trochę szajs jest... :/

Sam Mercedes nie ma czegoś czego Kia by nie miała (asystent hamowania to jedyny ciekawy bajer) i jedyne co robi różnicę w cenie to fakt, że jest to Mercedes.

Trochę czuje jak moje wewnętrzne buractwo podpowiada mi, aby wziąć tego Mercedesa bo jednak Mercedes to Mercedes a nie jakaś tam Kia ale z drugiej strony to o 600zł większa miesięczna rata... finansowo to żaden problem ale jednak 600zł to też nie jest dla mnie szczególnie mało.

Mirki, warto brać tego Mercedesa czy jednak być rozsądnym człowiekiem i wziąć Kię?

#samochody #mercedes #kia
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@InnyKtosek Nie lepiej zabrać coś używanego w lepszej klasie i standardzie, cena nowego w ciągu roku, dwóch lat spadnie co najmniej o 15%? Tak pytam, więc bez żadnych spin, że chcesz tylko nowy :p
  • Odpowiedz
@wsxx: Jak najbardziej tylko ciężko mi znaleźć używany samochód któ®y miałby wszystko to czego chce (szczególnie dwusprzęgłowy automat ogranicza pole to zabawy) a poza tym słąbo znam się na samochodach i boje się, że wpadnę na jakąś minę.
  • Odpowiedz
  • 0
@InnyKtosek A no to rzeczywiście trudniej, jeżeli chodzi o używkę, ale na pena coś by się znalazło. Aczkolwiek w Twoim przypadku to może bierz nowego z gwarancją i tyle.
  • Odpowiedz
@xetrov: W sobotę się umówiłem. Kią ogólnie jeździło się spoko - silnik miała co prawda taki sobie (135km) ale poza tym była bardzo wygodna. Myślisz, że Merc pokaże nowy poziom czy się zawiodę :D?
@AllOver: Optima jest bardzo fajna ale nie mają DCT z benzyną :( Poza tym nie potrzebuje aż tak dużego samochodu.
  • Odpowiedz