Wpis z mikrobloga

Mireczki korzystając z chwili wolnego czasu który nieoczekiwanie zdobyłem dzięki przyznaniu mi 7-dniowego bana w związku z #afera #masa. Postanowiłem przybliżyć wszystkim genezę nazwy oraz krótką historię jej twórcy.

Michał Białkov (właściwie Michaił Białkov) w 2001 roku opracował skład specjalnej mieszanki która pomogła mu w zaskakująco szybkim tempie nabrać MASY mięśniowej co przyczyniło się do tego, że w roku kolejnym tj. 2002 nikomu nieznany Białkov zdobył tytuł Mr. Universe po czym odniósł serię zwycięstw w wielu prestiżowych konkursach kulturystycznych czym przewrócił do góry nogami światek kulturystyczny, przez lata Białkov utrzymywał skład opracowanej przez siebie mieszanki w tajemnicy choć dostawał od wielkich koncernów farmaceutycznych propozycje ogromnych kwot w zamian za wyjawienie jej składu. Było gorące lato roku Pańskiego 2006 gdzie podczas jednej z plenerowych sesji fotograficznych do magazynu Mean’s Health Białkov poznał modelkę Anię S. która jak się później okazało stała się jego wielką miłością przy czym nie do końca wiadomo czy olśnił go blask jej powabnych piersi czy promieni słonecznych odbijających się od nieskończonych połaci złocistego zboża w którym to nago pozowała do magazynu Playboya, za jej namową porzucił on ciężkie życie kulturysty a z przyczyn zdrowotnych poddał się rygorystycznej diecie którą zresztą sam opracował (Dieta Białkova ale o tym innym razem) dzięki której zredukował on znacząco swoją MASĘ mięśniową. Następnie sprzedał recepturę słynnej już mieszanki kilku znaczącym w branży kulturystycznej firmom: Olimp, Whey, Treck i choć każda z nich produkuje po dziś dzień odżywki tworzone na bazie tej właśnie receptury pod różnymi nazwami to i tak większość osób związanych z kulturystyką używa nazwy odżywki Białkova. Sam Michau ostatecznie rozstał się z Anią a wszystkie pieniądze zarobione na sprzedaży receptury zainwestował podobno w jakąś stronę ze śmiesznymi obrazkami która przynosi mu miesięcznie olbrzymie dochody dzięki czemu może wieść spokojne życie w Bieszczadach skąd ze swojej serwerowni przyznaje dla zabawy bany jej użytkownikom oraz organizuje [AMA] z postaciami znanymi z pierwszych stron gazet.

#masa #pasta #ciekawostki #heheszki
  • 2