Aktywne Wpisy
EmDeCe +1283
#majtczak
Ukrywający się w Dubaju Sebastian Majtczak żąda usunięcia z Wyborczej.pl tekstów, gdzie jest określany jako sprawca tragedii, w której przed rokiem zginęła trzyosobowa rodzina. Chce też 150 tys. zł zadośćuczynienia za "naruszenie jego dóbr osobistych".
slawomirus +464
#pokazkota aktualizacja wpisu że wczoraj. Kot ma zapalenie krtani, jest wygłodzony, dostał kroplówkę plus nawadnianie podskórne. Do tego sterydy, antybiotyk i krople do oczu. Wygląda lepiej. Mam obserwować do 3 dni. Jak nie zacznie jeść samodzielnie to dostanę zamiennik mleka do podawania strzykawką na siłę. Wołam pulsujących wpis https://wykop.pl/wpis/78344357/wpis
Mireczki, mam problem z grzejnikiem! A nawet z trzema.
Otóż grzejnik ze zdjęcia (tak jak i dwa inne) nie grzeje, a w zeszłym sezonie grzał. Jest to stary żeliwny grzejnik, do którego majstry kiedyś zamontowały mi te zawory odcinające dopływ i odpływ (najgorszy pomysł ever). Kaloryfer rzecz jasna odpowietrzyłem, jednakże on dalej nie chce grać. Jeżeli odkręcę tą nakrętkę zaznaczoną zieloną strzałką (do odpowietrzania) i upuszczę trochę wody z grzejnika, to rura dopływu (zaznaczona na czerwono) się nagrzewa, czyli podaje ciepłą wodę. Problem jest taki że gdy zakręcę odpowietrznik, woda nie przepływa przez kaloryfer i jest on dalej zimny. Wszystkie trzy kaloryfery przedstawiają takie samo zachowanie, podczas gdy pozostałe trzy w mieszkaniu grzeją w najlepsze.
Próbowałem kombinować z tymi zaworami, które cały czas były ustawione na OTWARTE, ale myślałem że może coś się z nimi porobiło i robiłem różne kombinacje na zasadzie zamknięty odpływ i otwarty dopływ, otwarty odpływ i zamknięty dopływ i zamknięte oba. Nic się nie zmienia, woda dalej nie krąży przez kaloryfer.
Czego może to być wina? Może to pokrętło od termostatu? Również z nim kombinowałem, ale nic to nie zmienia. Nie znam się za specjalnie na tych grzejnikach, a ze spółdzielni kogoś mogą przysłać za ponad tydzień, a ja tu marznę.
Kolejna fotka w komentarzu niżej.
jesli jest odpowietrzony to wina może być tylko w głowicy (tej z danfossa). ewentualnie może pompa obiegowa się z-----a (o ile nie jest to grawitacyjnie podłączone)
Ten termostat powinno się dać po prostu odkręcić.
@einz: Nie zrobiłeś kombinacji otwarty dopływ i odpływ. A to jedyna działająca.
@piotreek88: odpowietrzałem tą nakrętką z pierwszego zdjęcia, zaznaczoną zieloną strzałką, jak mniemam, dobrze :D powietrze schodziło ale już nie schodzi, a dalej nie grzeje.
@zakowskijan72: NIE JESTEM AŻ TAKIM DEBILEM XD
@piotreek88:
Odpowietrzaj tak długo aż woda poleci. Oczywiście i odpływ i dopływ musisz mieć otwarty.
Jak robisz odpowietrzanie, to zamknij górę, otwórz dół i poczekaj aż powietrze ujdzie.
Kryzowanie jest na 6, powinno być ok.