Wpis z mikrobloga

Na początku przyszłego roku planuję przeprowadzkę do stolicy (omg nast. słoik ( ͡° ͜ʖ ͡°)) mam kilka pytań:
Ile kosztuje wynajem zadbanej kawalerki z miarę dobrym położeniem
Można coś wynająć zdalnie bez kilkukrotnego przyjazdu, agencja czy prywatne?
Jakich okolic unikać?

będę wdzięczny za konstruktywne odpowiedzi

#warszawa #stolica #wynajem #mieszkanie
  • 11
@getin: 1. 1800zł to tak z odrobiną szczęścia :)
2. Zapewne można, ale odpuść sobie, lepiej pojechać, obejrzeć i podpisać. Zdjęcia często bardzo odbiegają od rzeczywistości, a agenci nieruchomości kochają obiektywy szerokokątne.
3. Ogólnie to wszędzie można #!$%@? złapać ( ͡° ͜ʖ ͡°) jeżeli o to Ci chodzi, unikaj lokalizacji daleko od centrum chyba, ze lubisz jechać godzinę do pracy. Bierz pod uwagę dzielnice sąsiadujące z centrum
dokładnie, Pragi nie trzeba się bać. Ja wynajmowałem w tamtym roku kawalerkę na Grochowie - 1300zl (plus gaz i prad). Nie bylo luksusow, ale nie bylo tez nedzy. Tak w sam raz- wszystkie meble byly, pralka, piekarnik itd. Wlasciciele tez sie trafili mili :) powodzenia
@kicajka: imo to taka cena to moze byc problem juz po sezonie studenckim, wszystko co tanio juz wynajete, kawalerka z dobrym umiejscowieniem to tak minimum 1800 pewnie wiecej jesli wlasciciel odprowadza podatki do US
@getin: 1500-2000 ale na metraz bym nie liczyl. Ja za 60 metrow/3 pokoje w super okolicy place 2800 ;) Zdalnie? Zapomnij, tutaj mieszkania w dobrej cenie schodza na pniu. Ktorych okolic unikac? Szukaj mieszkania po tej stronie wisly w ktorej bedziesz pracowac. Unikalbym chyba tylko okolic Wileńskiego :)
@getin: patrz przede wszystkim pod katem tego gdzie bedziesz pracowac a gdzie mieszkac - przerabialem juz godzinne dojazdy do pracy w samej warszawie (nie mieszkajac wcale na jakims zadupiu typu Bielany). Na dłuższą metę strasznie wykańczające psychicznie - w tramwajach i metro taki ścisk, że książki nie poczytasz - także im bliżej i łatwiejszy dojazd (bez miliarda przesiadek) tym lepiej. Polecam wybierać się oglądać mieszkania w godzinach szczytu a nie popołudniu
@getin również warto wystrzegać się Bemowa, niedługo startuje budowa metra w tamtym kierunku i będzie odcięte od świata na dobre kilka lat ( ͡° ͜ʖ ͡°)