Aktywne Wpisy
KaiserBrotchen +442
Mirkwood +8
Dobra, puśćmy wodze fantazji. Jakbyście byli miliarderami to co byście kupili lub zrobili?
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw
Ja to pomijając takie oczywistości jak dom czy samochód, to zbudowałbym sobie prywatną bibliotekę i kolekcjonowałbym różne cenne książki.
#przegryw
Pomyślałam więc, że założę sklep na Dawanda (portal zakupowy z rękodziełem). Jak nie będzie chętnych to przynajmniej spróbowałam :) a byłby to jakiś fajny początek dla moich przyszłościowych planów. Czytałam dokładnie FAQ i w sumie - wszystko spoko i legalnie. Uszyłam więc trochę rzeczy, żeby móc ten sklep czymś zapełnić na początek. Zapaliła mi się niestety żarówka nad głową - co z ukochanym urzędem skarbowym?
I tak właśnie moje całe plany poszły w #!$%@? ( ͡° ʖ̯ ͡°) Co z tego że w zasadzie chcesz sobie tylko dorobić, musisz mieć firmę i musisz zostać zjedzona przez ZUS (╯︵╰,)
Tak się tylko chciałam pożalić z rana. #kiciochsiezali #gorzkiezale #takietam
Komentarz usunięty przez autora
Serio? A na Etsy? @DOgi ogarniasz chyba trochę sprawę, więc może coś podpowiesz :)
@MasterSoundBlaster: Szukałam w necie informacji jak się ma sprawa z etsy i US ale wychodzi chyba na to samo co z dawandą - sprzedajesz coś = musisz mieć działalność.
Do każdej kwoty?
Ale to wołaj @kicioch.
@MasterSoundBlaster: tak bo zachowujesz sprzedaż ciągłą ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nie wiem, ja się nie znam.