Wpis z mikrobloga

#!$%@? Mirki jak mnie na feelsy wczoraj wzięło. Byłem na #wesele u kuzyna i podczas kazania w kościele ksiądz (bardzo w porządku znał oboje młodych i całe kazanie było bardzo fajne), powiedział słowa, które mi zapadły w pamięć. Jednocześnie poczułem się tak źle bo powiedział, że: miłość to najwspanialsza przygoda jaka człowiekowi może się przydarzyć. Wiem, że zaraz zlecą się gimboateusze i hurr durr co ksiądz o miłości może wiedzieć. To mam akurat w dupie, ale przesłanie mną lekko wstrząsnęło. Dodał także, że świadomość o potrzebie bycia dla kogoś wsparciem i oparciem, sprawia, że na nowo odzyskujemy potrzebę i sens życia. No wyszedłem i #!$%@? tak mi się smutno zrobiło, że ja nigdy prawdziwej miłości nie zaznałem to głowa mała.

#tfwngf #zwiazki #milosc
  • 14
@agaja: akurat tego księdza znam 12 lat i złego słowa powiedzieć na niego nie mogę i znając historię jego życia to swoje przeszedł. Ojca nawet nie znał bo zmarł jak on miał niecały roczek, matka jak miał 6 lat. Zdążył już pochować siostrę i brata.

No i dziękuję za słowa, ale dawno tyle nie myślałem nad takim frazesem.
miłość to najwspanialsza przygoda jaka człowiekowi może się przydarzyć.

świadomość o potrzebie bycia dla kogoś wsparciem i oparciem, sprawia, że na nowo odzyskujemy potrzebę i sens życia.

@czarny_matt94: taka milosc zdarza sie rzadko niestety... Milosc moze byc twoja najwspanialsza przygoda w zyciu i zaraz ciezkim tripem do piekla...
Rozejrzyj sie ile zwiazkow i malzenstw sie rozpada, a ile par tak naprawde sie wzjamenie kocha i szanuje po latach...
Rozejrzyj sie ile zwiazkow i malzenstw sie rozpada, a ile par tak naprawde sie wzjamenie kocha i szanuje po latach...

@Rolkam: problem w tym, ze ludzie często mylą miłość z zakochaniem i zapominaja, że miłość trzeba pielęgnować, a związek to tez nieustajaca praca nad relacja..
@thismortalcoin: Ja bym powiedziala, ze to najlepszy czas na milosc. Wtedy jest ona najbardziej czysta, swieza i na zaboj. No moze nie milosc a zakochanie. Daje w tym wieku mega kopa. Z wiekiem ludzie staja sie bardziej racjonalni, odpowiedzialni za swoje zycie i te zauroczenia nie sa juz takie ekscytujace, a przynajmniej ciezej o takie. Nie zeby szczeniackie zakochanie bylo wiecej warte od dojrzalej milosci ale mimo wszystko warto to przezyc
Nie zeby szczeniackie zakochanie bylo wiecej warte od dojrzalej milosci ale mimo wszystko warto to przezyc a jezeli uda sie oba polaczyc to jest prawdziwy wygryw.

@pannazuzanna: ciężko mi się nie zgodzić, do tego pięknie napisane.