Aktywne Wpisy
kornel-mir +118
#przegryw Ale sytuacja mnie dziś spotkała ,w nocnym autobusie oprócz mnie jechała grupa młodzieży (22-25lat) Jedna dziewczyna była wyraźnie nie przytomna a pozostali 3 lub 4 osoby próbowali ja cucić ,lecz bez żadnego efektu. Przyglądałem się temu z 3 przystanki aż w końcu postanowiłem zareagować bo jeden kretyn z tej grupy zaczął wlewać tej dziewczynie kole z puszki do ust. Podbiegłem i zapytałem co on wyprawia? Pouyczałem ,że nie powinien
kopek +17
Nie mam ochoty do życia. Już od roku zmagam się z #depresja .
Nic nie pomaga
Nic nie pomaga
Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał, że dynamiczny adres IP, podobnie jak stały adres IP, stanowi rodzaj danych osobowych, i w związku z tym ich przetwarzanie/ gromadzenie podlega europejskim przepisom o ochronie danych osobowych. Gromadzenie wyłącznie w celach zapobiegania atakom (...)
Więcej: http://www.wykop.pl/link/3410889/zgodnie-z-prawem-ue-twoj-adres-ip-jest-teraz-chroniona-dana-osobowa/
Nie wykopujemy, bo i tak nie wejdzie na główną. Przesyłam na # wyłącznie w celu poinformowania potencjalnie zainteresowanych
#technologia #internet #sieci #bezpieczenstwo #it #prawo
http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=184668&pageIndex=0&doclang=PL&mode=req&dir=&occ=first∂=1&cid=1050501
Jestem przy czytaniu odpowiedzi na pierwsze pytanie prejudacyjne i wypadałoby zakopać jako informacja nieprawdziwa.
Generalnie sprawa była obywatel kontra państwo. Nic nie jest przesądzone i ostateczna ocena będzie należała do sądu krajowego. Jeżeli niemieckie prawodawstwo przewiduje możliwość w którym państwo (swobodnie) pyta dostawcę usług o adres dane człowieka który miał ten adres to dla państwa te adresy są danymi osobowymi. Taka sama sytuacja byłaby gdyby prawodawstwo państwa przewidywało,
W restrykcyjnej interpretacji dopiero po spełnieniu tych obostrzeń/ warunków racje bytu mają Twoje spostrzeżenia. Czyli są adekwatne dla danych, których zmagazynowanie było zasadnym (czyli nie wszystkie winny być rejestrowane). Dalej: "dostawca usług medialnych online dysponuje środkami, którymi może, racjonalnie rzecz biorąc, posłużyć się w celu zidentyfikowania – z pomocą innych osób, czyli właściwego organu i dostawcy dostępu do Internetu – osoby, której dane dotyczą, na podstawie przechowywanych adresów IP", dlatego, w rozumieniu przepisu, mowa o