Aktywne Wpisy
Wiecie co to pacjento? To jakaś nowa forma? Dziś zobaczone u lekarza, na NFZ xd
pyroxar +35
Wziąłem kalkulator do ręki i jestem w ciężkim szoku: żeby móc dorobić się domu o powierzchni 250m, ziemię - muszę mieć 2,5 mln(nie mam ziemii). Obecnie, musiałbym na to pracować 40 lat, i odkładać wszystko co zarobię praktycznie. Nie jeść, nie mieć domu, nie mieć nic. Jeśli chcę żyć na obecnym poziomie, to oszczędzę do końca życia 500 tysięcy złotych max.
Innymi słowy, bez 2 etatów na raz, nie ma sensu myśleć
Innymi słowy, bez 2 etatów na raz, nie ma sensu myśleć
Dostałem się na staż do lokalnego urzędu.
Referat zajmuje się wywózką śmieci - dokładnie, biurokratyczną częścią tej czynności,
Każdy mieszkaniec musi złożyć tzw."deklarację śmieciową" w której podaje ile ludzi mieszka u niego w domu. Na podstawie tego wylicza się koszty wywozu dla petentów. Ale do rzeczy...
Siedzę sobie w biurze i wypełniam tabelki w Excelu. Wchodzi petentka z jednej z najbardziej patologicznych wiosek w gminie. Chce złożyć deklarację śmieciową.
Zapraszam ją do biurka - siada. Podaje jej papierki. Wypełnia. Sprawdzam - jest ok. Mówię, że to już wszystko i pytam czy mogę jej jeszcze w czymś pomóc. Pani patrzy na mnie i widzę że chce coś powiedzieć. Rozgląda się po biurze, patrząc czy jesteśmy sami. Jesteśmy. Nachyla się w moją stronę i mówi:
Prychałem w środku z "Ja nie donoszę...".Zapewniłem że sprawdzimy to. Pani wstała, pożegnała się i wyszła.
Sprawdziłem. Anony zadeklarowali 5 osób. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nic śmiesznego.
@dominiksese: łoo #!$%@?... ile ona miała lat?
@BajerOp: no co Ty, tajemnica zawodowa.