Wpis z mikrobloga

Wczoraj niebieski miał pracować do 22:30, jednak już przed 19 pojawił się w domu, odesłali go z pracy. Ledwo łapał oddech, miał kołatanie serca, chwiał się na nogach, dałam mu leki i położyłam spać, zadzwoniłam do lekarza po poradę. Mieliśmy wzywać pogotowie jeśli coś zacznie się dziać, niebieski stwierdził, że żadnego pogotowia, nic mu nie jest i tylko musi się położyć.
Później dostał gorączki 39.5, szybko dałam mu leki, potem dostał lekkich drgawek, oczy miał zaszklone i uciekały mu, same się przymykały, więc szybko zabrałam się za robienie okładów.
Do 1-2 czuł się już w miarę okej, ale w życiu nie widziałam go w takim stanie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dziś poszedł do lekarza, lekarka stwierdziła, że gorączka od początków anginy, a reszta to przemęczenie.

Pytam go do kiedy L4, a on mówi, że do poniedziałku, bo tak poprosił. Rozmawiałam z nim, żeby dał sobie tydzień, wydobrzał, ale nie, nie umiem mu przemówić do rozsądku, bo "on chce dostać normalną wypłatę". Tłumaczę mu, że dostałam podwyżkę, damy radę bez problemu i jeszcze odłożymy coś na oszczędnościowe, ale nie skutkuje.

Niczego nie oczekuję w sumie, chciałam się tylko wyżalić, bo się o niego martwię ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#oswiadczeniezdupy #zwiazki #zalesie
  • 63
  • Odpowiedz
@n0xx: a ja mam to gdzieś, że inni mają to gdzieś. MikroBLOG jest od tego, żeby dzielić się smutkami, radościami, śmiesznymi obrazkami i feelsami. A jak ktoś nie chce tego czytać ma coś takiego jak czarna lista i wcale nie musi.
  • Odpowiedz
@n0xx: wrzuć mnie na czarną i masz po problemie.
@wysuszony: @emil46: po prostu praca fizyczna, minusowe temperatury, dużo noszenia. Ma tam umowę, więc pracy nie zmienia, póki nie dadzą jakiegoś sygnału z wojska do którego składał papiery.
@ameliniowyguzik: będę go namawiała na badania krwi dzisiaj wieczorem.
  • Odpowiedz
@Lim3: widać chłopak ma podejście jak ja, zarzynać sie jak głupi zeby zarobić jakies normalne pieniądze ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Ja sie staram z tym walczyć, tez mnie różowy temperuje, ale niestety potrzeby sa duże a jak chcesz zarobić to musisz ciezko pracować ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
więc pracy nie zmienia, póki nie dadzą jakiegoś sygnału z wojska do którego składał papiery

@Lim3:
Do wojska a o zdrowie nie dba( ͡ ͜ʖ ͡)
Życz mu powodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lim3: Kochana. Angina to nie przelewki. Moze trwale uszkodzic serducho jesli wlasnie ktos ma #!$%@? i lata z choroba.
Niedawno u nas w rodzinie tez sie przetoczyla angina. Przy mamie pol nocy czuwalam bo wlasnie 39.5 i odlot. Wiec chlodne oklady w pachwiny i na kark.
Wytlumacz niebieskiemu ze jak bedzie lazil z angina to moze sie za miesiac w ogole nie nadawac do roboty bo mu serducho nawali albo inne
  • Odpowiedz
@Lim3: i co jak pójdzie na tydzień l4 to ile on tej pensji mniej dostanie? 5%. Czy może ma jakieś dodatki za 100% obecność? Może niech leków nie wykupuje, to jeszcze kasy trochę "zaoszczędzi".
  • Odpowiedz
@ameliniowyguzik: no dlatego go przetrzymam w domu, kolejny argument w sumie będzie.
@Mr_Przemyslaw: też się staram temperować.
@Naciass: on właśnie od anginy to osłabienie pewnie, bo nie zauważył nic wcześniej, wczoraj go rano bolało gardło, ale poszedł do pracy i wrócił właśnie w takim stanie. Dziś już o wiele lepiej się czuje i wygląda, prócz bólu gardła i gorączki. Właśnie zamierzam z nim wieczorem pogadać, na spokojnie, jak się
  • Odpowiedz
@ladzik: u nich jest tak, że jakaś tam kwota + premia uznaniowa, z tej premii uznaniowej mogą obcinać jak chcą. On ma o tyle dobrze, że jest dość lubiany przez kierowników, bo jest pracowity, nie marudzi, przychodzi do pracy w niedzielę jak coś trzeba nadrobić itp, więc nie będzie tak źle, poza tym ja też zarabiam, więc kasa to jest jakieś debilne wytłumaczenie moim zdaniem.
  • Odpowiedz
@Lim3: Znam ten ból ( ͡° ʖ̯ ͡°) Albo nie da się go zagonic do lekarza za nic w świecie i spędzasz noc na czuwaniu czy ten kretyn jeszcze oddycha, albo umiera na katar i trzeba się z nim obchodzić jak z jajkiem.
A mój niebieski też miał zapalenie mięśnia sercowego od zlekceważonego zapalenia zatok i nie polecam. Gorączka taka że nie dało się koło niego siedzieć
  • Odpowiedz