Wpis z mikrobloga

@UlfNitjsefni: zazwyczaj dzielę na połówki, do worków i do lodówki. Nie jest chrupkie. Jak się wyjmie wystarczająco wcześnie to nie smakuje wszystkim z zamrażarki.
Chleb mam własny, nie wiem jak ze sklepowym.
@odyn88: Londyn, Battersea, rok 2016- wielki pub, znany z jednych z lepszych hamburgerów, trzyma pół dostawy pieczywa (w tym bułki do hamburgerów) w specjalnie do tego przeznaczonej zamrażalce. Tak, że ten...
@UlfNitjsefni: Najszybciej jak pokroisz przed zamrożeniem w kromki/skibki to szybciej się odmraża.
A połówkę bochenka albo bułkę jak np. położysz koło ciepłego czajnika po gotowaniu wody do rozmrozi się w jakieś 10-15 min i tylko na chwilę wtedy do piekarnika (dosłownie na minimalnej mocy).
Fajne bo chrupiące i ciepłe. Więc nawet o 2 w nocy możesz mieć pieczywo jeszcze ciepłe jak z piekarni :)
@odyn88: Pozwolę sobie dodać, że tostowy idealnie sprawdza się z zamrażarki, jak planujemy jeść jedną, dwie kromki dziennie - od razu do tostera, prosto z zamrażarki, świeży i nie trzeba czekać na rozmrożenie czy przejmować się, że będzie czerstwy czy spleśnieje :)