Witajcie jestem posiadaczem komputera z Windowsem 10 64bit, oraz kabla VAG KKL sprzed grudnia 2013, pacjent - Galaxy 95r 1Z pod maską. Potrzebuje zrobić logowanie VAGiem, niestety żadna testowana przeze mnie wersja nie mogła się połączyć z silnikiem, łączył się jedynie z licznikiem i co chwila zrywał połączenie, natomiast Polski VAG łączy się bez problemu z wszystkim. Domyślam się że to problem z konfiguracją portów, sterownikami itd... Próbowałem już wielu ze strony Viakiena, te dla kabla sprzed 2013, jak i te nowsze, na tych najnowyszych Polski VAG działał, próbowałem instalacji automatycznych, ręcznych, Cyfrowe podpisywanie sterowników wyłączone, nie wiem może to ja coś źle robię lub po prostu ten system nie chce współpracować z interfejsem. Port ustawiony na COM2, Opóźnienie 1ms, Transmisja na 1024 tak jak wg instrukcji od Viakena. Z Laptopem na XP VAG-COM na moim kablu działał bez problemu, lecz nie mam już tego komputera :| Ma ktoś z was może Win 10 i udało mu się to skonfigurować poprawnie i mógłby podpowiedzieć? #motoryzacja #samochody #kiciochpyta #komputery #vag
@Gostas: A w ogóle da się odpalić vag-coma na czymś wyższym niż XP? Bo z tego, co kiedyś czytałem, to mówiono, że jedynym rozwiązaniem (poza reintsalacją systemu na starszy lub kupnem innego lapa) jest stawianie wirtualnej maszyny na XP. Ale może temat od tamtej pory rozwiązano - ja dawno kupiłem starego lapa z windą 98 i już nie zgłębiałem tematu
@parczi walczę całą noc z różnymi sterownikami.... Virtualnymi stacjami i nic nie wywalczyłem, system zbyt nowoczesny, program i interfejs zbyt stary jakzyc.jpg xD ale podejmuje drugą rundę z wirtualboxem
Z Laptopem na XP VAG-COM na moim kablu działał bez problemu, lecz nie mam już tego komputera :|
Ma ktoś z was może Win 10 i udało mu się to skonfigurować poprawnie i mógłby podpowiedzieć?
#motoryzacja #samochody #kiciochpyta #komputery #vag