Aktywne Wpisy
MokrySuchar +115
Jest jakiś chętny reprezentant tagu #famemma wystąpić na Bitej Śmietance?
Oferujemy mysteryboxa i koszulkę (+koszty transportu).
Oferujemy mysteryboxa i koszulkę (+koszty transportu).
Oszukał nas. Nie był prawiczkiem.
#przegryw
#przegryw
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#piwowarstwo
@vuvkid: apa nie trzymałbym długo bo chmiel ucieknie, a surowce do refermetnacji policz chociażby tutaj http://hbd.org/cgi-bin/#!$%@?/#!$%@?/carbonation.html
refermentuje w temperaturze pokojowej.
@vuvkid: po prostu nie zrozumiałem.
@vuvkid: Trochę CO2 napewno ma bo przecież fermentowało.
APA powinno się leżakować krótko, bo aromaty chmielowe szybko uciekają, krótko czyli sprawdź w weekend czy już Ci nagazowanie pasuje, jak tak to pij, bo potem poprawy raczej nie będzie w smaku (a jak będzie to nie wielka, kosztem osłabienia chmielu). Refermentację to przeprowadź w temperaturze pokojowej 2-3
APA pij szybko, tydzień po rozlewie można zaczynać.
100-120gr sacharozy na 20l piwa będzie wystarczajaco