Wpis z mikrobloga

@Paletka: Wpis jegomościa który zarzucił pomysłem: " Te są strasznie nietypowe,robione z resztki farszu z nadziewania papryki.Zazwyczaj daje kapustę pekińska,marchewkę,pietruszkę,imbir,makaron ryżowy, mięso mielone,sos sojowy,grzyby mun,sos grzybowy,azjatyckie przyprawy i to wszystko do gara.Po wystygnięciu zawijam w papier ryżowy i rozkładam na papier do pieczenia i do piekarnika. I multum sosu chilli lub słodko-kwaśnego.Wiem,że sajgonki nie po chińsku,ale mi smakują." Dodaję też filmik który też się instruowałem, bo właśnie z filmiku wziąłem
l.....6 - @Paletka: Wpis jegomościa który zarzucił pomysłem: " Te są strasznie nietyp...
  • Odpowiedz
@Paletka: no jak najdrobniej, ja osobiście zrobiłem to tak, pokroiłem drobno, zrobiłem ostrą marynatę z jogurtem naturalnym, poleżało 1.5h w lodówce potem dusiłem aż zrobił się miękki i go jeszcze widelcami rozpaciałem na mniejsze kawałeczki
  • Odpowiedz
@Paletka: ja dałem sos sojowy i sos piri piri bo akurat takie miałem pod ręką, żeby się lepiej farsz kleił dałem jajko, nie dawałem oleju, mięso tak jak mówię, miałem już uduszone, widzę, że na filmiku jest surowe, dopiero w piekarniku olejem wysmarowałem pędzelkiem uformowane sajgonki
  • Odpowiedz