Aktywne Wpisy
Marek_Tempe +160
Nowy wspaniały świat to jedna z najsłynniejszych antyutopii w literaturze XX wieku. Przedstawiona w powieści Huxleya wizja przyszłego społeczeństwa, które osiągnęło stan całkowitego zorganizowania i zrealizowało ideał powszechnej szczęśliwości, jest wizją przerażającą. W roku 2541 (czyli w 632 roku nowej „ery Forda”) obywatele Republiki świata powstają w rezultacie sztucznego zapłodnienia i klonowania. Od niemowlęcia poddawani są wszechstronnemu psychologicznemu i biologicznemu warunkowaniu - po to, by w wieku dojrzałym stać się cząstkami kastowej
viero +135
kołchoz mnie tak męczy że ja pjerdole, nawet jak mam weekend to nie umiem się nim cieszyć, to jest tortura psychiczna a do niczego innego się nie nadaję, nie umiem znaleźć sobie innej pracy bo jestem niezaradny życiowo a jak rzucę kołchoz to czeka mnie bezdomność, jestem w dołku psychicznym i nie wiem gdzie prosić o pomoc
#przegryw
#przegryw
#!$%@?, już któryś raz krew przy sraniu. Niby jasna, niby nie tak dużo, ale google mówi, że hemoroidy albo rak dupy. NO #!$%@? 30 LAT NIE MAM. Zawsze aktywny fizycznie, ale fakt praca siedząca...boję się lekarza, boję się badania groty nestle.
Kupiłbym jakieś tabletki, nawet #!$%@? czopki, ale to podobno pic na wodę :(
#zdrowie #hemoroidy #zalesie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
(⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Zaakceptował: Zkropkao_Na
W skrocie izba przyjec, chirurg, masc na bol dupy :) + czeste prysznice
3 dni sie pieklo jak sralem + krew ale przeszlo
Zaakceptował: Zkropkao_Na