Wpis z mikrobloga

#gotujzwykopem #pytanie

Migrokucharze i Panie domu, jakiś pomyśl na smaczne cycki z kuraka ? coś "zwykłego" bez przesadnych zabiegów kulinarnych i odpierniczania szopki i zabawę w pichcenie, w sumie to mam sprawdzony pomysł co do piersi z kuraka, rozbić je niczym schab i usmażyć w panierce/

Ale z chęcią zrobię coś innego, nie musicie się rozpisywać, od co możecie zarzucić linkiem, do jednej z waszych ulubionych potraw opartych na cyckach z kuraka.
  • 20
@Drake1: lista składników: makaron wstążki szerokie, cebula, dynia (pół takiej małej), kurczak, ser żółty, śmietana 18%, przyprawy: imbir, sól, gałka muszkatołowa, olej.
Dynie obierasz ze skóry, w kostkę podduszasz i miksujesz, kurczak w kostke i mieszasz z gyrosem i olejem, obsmażasz. W miedzyczasie gotujesz makaron wg przepisu jak lubisz. Do dyni wlewasz śmietanę, tak gdzieś z 200ml, kurczaka wrzucasz dodajesz przypraw w zależności od upodobania, ja sypię dość dużo, lubię przyprawy
Pobierz alotbsol - @Drake1: lista składników: makaron wstążki szerokie, cebula, dynia (pół ta...
źródło: comment_o0aYoNsMxhWe9zaGLGUvcI2sfr6lK5n9.jpg
@alotbsol:

" coś "zwykłego" bez przesadnych zabiegów kulinarnych i odpierniczania szopki i zabawę w pichcenie "

Brzmi jak kosmos, ale wezmę pod uwagę, dziękuje, za poradę.
@alotbsol: Ale nie bardzo rozumiem zdania, gyros mieszasz z kurczakiem :D fakt do gyrosa mam dostęp, ale miał być sam cycek z kuraka a nie jeszcze inne mięso :D, dobra tak czy owak zrobię to dziś :D Idę po dynie, jak nie wyjdzie to masz "#!$%@?" żartuje :) jakby to nie smakowało, to zrobię pozdrawiam :)
@Drake1: przyprawy i sposób przyrządzenia tak jak lubisz, jedyne, co polecam wprowadzić, to namoczenie filetów na noc w maślance. Może być sama, ja lubię dodać do tego posiekany ząbek czosnku. Mięso staje się zupełnie inne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@alotbsol: Ostatnie pytanie, bo nie chcę zadręczać, tą dynie w kostkę, i pozniej miksujesz, no ale jak ją miksujesz, na całkowitą miazgę - papkę - błoto, czy tak na skrawki, co by nadal miała strukturę strzępków?