Aktywne Wpisy
Alvarez17 +14
#modameska pytanie do ludzi z roczników 92 lub starszych, jak to było w takim np 2008 roku z mentalnością ubierania się? Tzn czy były na przykład koszulki z Calvina kleina normalnie w sklepie lub jakiegoś tommyego hilfigera? Czy może nie? Bo jak widzę zdjęcia nastolatków ew studentów z takiego czasu to wygladaja jakby ubierali sie co znajdą pod ręką w sklepie
gosvami +170
Sama nie mam jakiejś skrajnej opinii w sprawie aborcji (zostawiłabym raczej obecny kompromis), ale nie ma co ww. porównywać do wyboru życie matki/życie dziecka przy aborcji. W przypadku takiego wyboru to jest jedno życie za jedno życie.
A jeśli jest wybór jedna kobieta i setki zamrożonych potencjalnych ludzi w azocie, to chyba wybór jest prosty. Ja ratowałabym pojemniki z zarodkami.
#aborcja #4konserwy #neuropa #niepopularnaopinia
KOMÓREK.
Rzecz w tym że potencjalnosc #!$%@? znaczy. Ty i ja jesteśmy potencjalnymi bohaterami, mordercami, wodzami, zbrodniarzami. To że Fiat 125 p ma potencjał do bycia samochodem rajdowym nie oznacza że tak się go powinno traktować ani że jego wartość jest równa samochodowi rajdowemu.
Nie sądzę żę zrobilabys tak. Teraz sobie tak teoretyzujesz, ale jakbys byla w takiej sytuacji, widziala twarze tych kobiet, slyszala ich krzyki i płacz - nie wierze, bys tak naprawde zrobila.
To ja już nie wiem, gdyby taki obrońca życia powiedział, że uratowałby matkę, to mówiono by, że jest niekonsekwentny i wcale nie chodzi mu o dzieci. A jak mówi (że niby ja), że matkę, to bez serca.