Wpis z mikrobloga

Trzeba być psychopatą, żeby zignorować te wszystkie strajkujące kobiety. Zresztą nie tylko kobiety. Jestem totalnie wkurzona! I chociaż wiem, że ta ustawa absolutnie nie przejdzie, wstyd mi totalnie za to mentalne średniowiecze. Średniowiecze wśród obywateli, bo to projekt obywatelski przecież, ktoś te podpisy chyba złożył. Mam nadzieję, że tylko stare babki, które za młodu naskrobały się ile wlezie, a teraz pokornie podpisują wszystkie prolajf inicjatywy, bo się piekła boją. I nie, nie popieram aborcji i sama rownież nigdy bym się na nią nie zdecydowała, ale na Boga, niech ludzie mają wybór! #czarnyprotest #przemyslenia
  • 18
@camerondiaz: Nie ma żadnej płaszczyzny dialogu z tym protestem - jaką widzisz płaszczyznę porozumienia? Te kobiety nie pojechały tam porozmawiać, pojechały protestować i sprzeciwiać się, wymuszać swoje poglądy (słuszne czy nie) na rządzie. Jak to sobie wyobrażasz? Kaczyński wyjdzie, i stwierdzi, że jego partia tak na prawdę żartowała z tym wszystkim i wszyscy zaczną bić brawa? :)