Wpis z mikrobloga

http://www.wykop.pl/wpis/19893201/#comment-71016779 przekleję w ramach zabezpeiczenia przed skasowaniem mojego wpisu po zaoraniu moje podsumowanie rozmowy z niedouczony pisowcem/zwolennikiem dręczenia kobiet/fanatykiem religijnym/czymkolwiek @Brzytwa_Ockhama

> Nie będzie tylu prokuratorów do każdej aborcji.

@Brzytwa_Ockhama: LOL, czyli popierasz chore i złe prawo, bo i tak zakładasz, że nie będzie działać? No to ciebie >rozczaruję, brak sił przerobowych w prokuraturze nie skutkuje umorzeniem postępowania, tylko jego przewlekłością.

100% logiki pisowskiej.

>Trochę rozsądku.

@Brzytwa_Ockhama: Dużo rozsądku to by się przydało tym od zaostrzania prawa antyaborcyjnego.

http://www.stopaborcji.pl/wp-content/uploads/2016/03/projekt_2016.pdf

@Brzytwa_Ockhama: Czytałem to gówno, i w przeciwieństwie do ciebie ja jestem prawnikiem, i je zrozumiałem.

>skończ mnie obrażać

@Brzytwa_Ockhama: Sam siebie obrażasz wypowiadając się na tematy, których nie rozumiesz.

Czaicie? Oni (bo to się tyczy większości ludzi tego sortu...) NIE ROZUMIEJĄ jak działa coś tak prostego, jak prawo karne. Zwolenników dręczenia kobiet (*o przepraszam, "ratowania płodów z acefalią") generalnie nie mam za ludzi bystrych, ale żeby nie zrozumieć, ze gdy 1) czyn X zostanie spenalizowany i 2) jest ścigany z urzędu a 3) stosowne organa powezmą wiadomośc o możliwości popełnienia tego czynu, to MUSI podjąć postępowanie.

Zapytałem się jeszcze tego ziomka, "wcale nie pisowca", czy wie czym się różni "nie podlega karze" od "nie popełnia przestępstwa" - o ile zakład, że się obrazi o jakiś losowy powód i nie odpowie?

#aborcja #czarnyprotest
  • 6
@OldFuckinPyroRex: Po pierwsze, strasznie manipulujesz. Matka dziecka poczętego nie podlega prawu karnie więc de facto nie będzie miała spotkania z prokuratorem. De iure trudno to stwierdzić bo ustawa tego nie determinuje, zresztą nie ośmieszaj się jakimiś poglądami a priori typu:
- generialnie nie mam ich za ludzi bystrych
- zwolennicy dręczenia kobiet
Nie wkreślaj mnie w ramy o których nie masz pojęcia bo po drugiej stronie monitora jest jednostka której w
Matka dziecka poczętego nie podlega prawu karnie więc de facto nie będzie miała spotkania z prokuratorem.

@Brzytwa_Ockhama: Wytłumaczyłem ci, że ma, więc nie rób z siebie idioty i nie udawaj, że tego nie rozumiesz. Jeżeli poroni będzie miała, bo pan prokurator będzie musiał sprawdzić, czy poronienie nie było spowodowane jej umyślnym działaniem, nieumyślnym działaniem czy może czymś innym. W obu pierwszych opcjach ma #!$%@?, co byś wiedział gdybyś umiał obsługiwać google
@OldFuckinPyroRex

jesteś niedouczonym pyszałkiem, jak 100% poznanych przeze mnie ludzi z oaz i podobnych bzdur.

Masz jakieś problemy w pracy? Lub psychozę? Brzmisz na takiego. Z mojej strony, koniec tematu i jeszcze jedno - miłego wieczoru.
Brzmisz na takiego.

@Brzytwa_Ockhama: a ty mi na niedouczonego pyszałka. Pedagog, teolog, jakiś szajs w rodzaju "nauk o rodzinie", coś takiego, trafiłem? Jakieś gównostudia, po których czujesz się mądry, znasz "trudne słówka" w rodzaju de facto, ale na których nie przerabiałeś nawet podstaw logiki praktycznej, no takie akurat, żebyś się czuł uprawniony do wygłaszania poglądów na "ważkie sprawy", a żeby wychodziło to żałośnie.

W dodatku wyglądasz na tchórzliwego pyszałka- nie odpowiedziałeś