Wpis z mikrobloga

• 1
@zolcix mojemu znajomemu ostatnio ukradli Leona z 2002r, warte to może 10k, nie sądziłem że takie auta kradną. Mimo wszystko chyba warto ubezpieczyć od kradzieży, 200zl rocznie, ale masz spokój. Smutny ten nasz kraj, że takie padła kradną
  • Odpowiedz
  • 3
@zolcix ja mam w link4, jakieś 230zl dopłaciłem, nazywa się smart casco. Też jeżdżę czymś w podobnym budżecie jak Twoja Mazda, ale jakby mi zwineli auto to byłaby dla mnie mimo wszystko spora strata finansowa
  • Odpowiedz
@zolcix: ja ubezpieczylem avensis 2004 za niecałe 200 zł. Od kradzieży i pożaru. @D3v0: tak, ładna. Też myślałem nad taką. Wszystkie które oglądałem miały problem z tylnymi nadkolami.
  • Odpowiedz
@kleeb: z tego co mówił sprzedający to konserwowane były tylko progi, pozostaje się cieszyć. Sam jestem wyczulony na punkcie korozji, bo kilka tych mazd oglądałem i najczęściej kończyło się na tym, że nawet nie wysiadałem z samochodu tylko zawracałem, bo rdzę było widać gołym okiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zolcix: no właśnie. Jak to Twoje pierwsze auto to uważaj na turbine. Pamiętaj żeby na początku jazdy jej nie katowac i na końcu schłodzić.
  • Odpowiedz
@zolcix: Z silnikiem wszystko OK? Te silniki CITD mają słabe opinie jak się słyszy, ale tak samo o 1.9 DCI mówią, a sam jezdziłęm autem z 1.9 DCI i zero problemów :) Mazda ładna, jak blacharka ok i silnik tez to bedziesz jeździł długo :)
  • Odpowiedz
@Pio23: jak na razie jeździ bez zarzutu, pracuje równo i odpala zawsze za pierwszym razem, rozrząd wymieniony jakieś 30k km temu, w poniedziałek jadę do dokładniejszego przeglądu to będę wiedział coś więcej

jedyne co zauważyłem to mało płynu chłodniczego, więc staram się nie jeździć za dużo dopóki nie uzupełnie
  • Odpowiedz