#pytanie #macos #windows #grafika Jak z wydajnością w programach graficznych ? Windows vs MacOS? Oraz wrażenia tych którzy mają doświadczenia na obu systemach? Pytam się bo zastanawiam się nad przesiadką na macOS ale nie wiem czy wart... Główne zastosowania to grafika w sumie (nie gry)
@Bone_: Nie wiem jak jest z programami 3D, ale jedną z największych zalet maków jest, że są bardziej stabilne.
Za tę samą kasę kupisz lepszego (pod względem wydajności) peceta niż maka, więc rendering filmu w Premiere trwa krócej, ale zakładając, że standardowo Premiere wysypuje się na win 30 razy na 100 h, to na maku będzie to 1 raz na 100 h.
Więc jeśli nie wydajność (czas oczekiwania), a stabilność
@Bone_: Zależy jaki PC. Ja mam i5 4690k, 8gb ramu, GTX 970 i dysk SSD - wszystko chodzi wyśmienicie i bardzo szybko. Miliardy warstw czy obiektów, ciągłe przełączanie między Illustratorem, Photoshopem, Indesignem a do tego dwa monitory.
Tu pytanie bardziej się rozchodzi o system - co kto lubi i na czym wygodniej pracować.
Jak z wydajnością w programach graficznych ?
Windows vs MacOS?
Oraz wrażenia tych którzy mają doświadczenia na obu systemach? Pytam się bo zastanawiam się nad przesiadką na macOS ale nie wiem czy wart... Główne zastosowania to grafika w sumie (nie gry)
Za tę samą kasę kupisz lepszego (pod względem wydajności) peceta niż maka, więc rendering filmu w Premiere trwa krócej, ale zakładając, że standardowo Premiere wysypuje się na win 30 razy na 100 h, to na maku będzie to 1 raz na 100 h.
Więc jeśli nie wydajność (czas oczekiwania), a stabilność
@Witeeek: @Bone_: teoretycznie, bo hackintosh wcale nie musi być stabilniejszy od windowsa
Tu pytanie bardziej się rozchodzi o system - co kto lubi i na czym wygodniej pracować.