Aktywne Wpisy
EdgyCaesar97 +38
Ni cholera nie ogarniam młodych ludzi w Polsce..
Po jakiego wała macie parcie na mieszkanie w wielkich miastach typu Warszawa/Kraków/Wrocław, gdzie mieszkania kosztują po zyliony. Zamiast się przeprowadzić w jakieś zajebiste regiony typu Mazury/góry i kupić coś wielkiego od razu, skoro i tak pracujecie na odległość z domu?
Serio to, że raz na miesiąc idziecie do knajpki czy kina, ma aż takie wielkie znaczenie?
Ktoś
Po jakiego wała macie parcie na mieszkanie w wielkich miastach typu Warszawa/Kraków/Wrocław, gdzie mieszkania kosztują po zyliony. Zamiast się przeprowadzić w jakieś zajebiste regiony typu Mazury/góry i kupić coś wielkiego od razu, skoro i tak pracujecie na odległość z domu?
Serio to, że raz na miesiąc idziecie do knajpki czy kina, ma aż takie wielkie znaczenie?
Ktoś
SynGilgamesza +258
- Autor stworzył swój własny silnik 3D
- zaimplementował w nim fizykę
- w grze jest proceduralna muzyka tworzona na podstawie ruchów gracza
- edytor poziomów
- poziomami można się dzielić za pomocą kodów QR
- w grze jest zaimplementowany czytnik kodów QR
- całość wraz z teksturami zajmuje - uwaga - 5 MB! (9 MB na iOS)
W dodatku gra jest darmowa i bez reklam.
Jedynie w grze autor prosi o wpłatę co łaska.
A pomijając powyższe technikalia, gierka jest po prostu świetna.
https://itunes.apple.com/us/app/mekorama/id1079464948?ls=1&mt=8
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.martinmagni.mekorama
#gry #gamedev
@Wextor: są w unity też takie rzeczy. Określają gdzie jest podłoże i procedularnie określają gdzie nogą ma stanąć uwzględniając ograniczenia T-pose ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dla mnie troche zbyt rozbudowane poziomy-jak juz zalapiesz jak rozwiazac zagadke na konkretnym to musisz to 10 razy powtorzyc na 1 poziomie zeby przejsc do nastepnego
@ecco: Tak. W mało której planszy po kilku pierwszych od razu wiedziałem co robić. Jedna plansza naprawdę dała mi spory wycisk, do tego stopnia, że uznałem iż to musi być bug, ostatecznie nie było buga, gdy obejrzałem rozwiązanie na YT. No i przyznam szczerze, że na jeszcze jednej planszy po prostu się poddałem, bo nie wiedziałem jak przejść i też obejrzałem rozwiązanie. Ale pozostałe 48 plansz przeszedłem sam i niektórym poświęciłem dość sporo czasu.
Aha no i rzeczywiście kilka plansz ma elementy jakby zręcznościowe, jak ktoś wyżej napisał, wiesz jak przejść, ale musisz zrobić to 10x bo nie masz wyczucia jak mocno pokręcić czymś. No i czasem fizyka potrafi spłatać figla. Ale to generalnie drobnostki, gra jest naprawdę
@bombelaz: Przecież od góry widać którego klocka nie ma.