Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Moj ojciec - lvl 60, ochroniarz za 6.50zl/h, ma mozliwosc pracy na lepszym stanowisku.
Problem: wymagana znajomosc kompa w stopniu podstawowym, w tym wysylanie maili i robienie skanow xD
Moj ojciec pracowal cale zycie jako slusarz, ale jak padla jedna pobliska fabryka to nie mogl znalezc pracy i dlatego ochrona...
Nie mowiac o tym ze i tak do ochrony (mimo ze jest bardzo silny i bardziej sprawny niz jego 23 letni stulej) to wiekszosc mowi ze 60lvl za stary.
Mowiac ochrona mam na mysli markety...

ale c--j z tym.

Ja mieszkam 400km od niego. A chce zeby ktos nauczyl go obslugi kompa itd. nawet moge zaplacic. Pytanie, jak to zorganizowac? Nie mam pojecia kogo moglbym poprosic w miescie gdzie mieszka ojciec bo nie mam tam znajomych, no i ojciec tez nie za bardzo zna ludzi ogarniajacych kompa...
Starszy czlowiek...
Macie pomysl jak to zorganizowac?
#pracbaza

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 17
@AnonimoweMirkoWyznania to uczucie gdy ludzie wolą zapłacić obcym niż samemu poświęcić czas ojcu, mając w końcu szansę odwdzięczyć się za to, czego on nauczył ciebie. Ja rozumiem że dzisiejszy świat jest trudny i dynamiczny, ale po co w takim razie żyć gdy nie można znaleźć czasu na tak istotne rzeczy jak pomoc ojcu.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Są instytucje, które prowadzą darmowe kursy komputerowe dla seniorów w ramach walki z "wykluczeniem cyfrowym", np. biblioteki publiczne.

A nie ma jakiegoś kuzyna, czy kogoś innego, dzieciak znajomych, sąsiadów? Ogarnięty ktoś, kto za parę złotych udzieli korepetycji z podstaw komputera?

edit: ostatnie jak piszesz nie, ze względu na braki znajomości
  • Odpowiedz