Wpis z mikrobloga

@krejdd: Korzystam. Nawet teraz robie aplikacje na Codeigniter z wykorzystaniem Blade z Laravela. A do czego? A no panele administracyjne i tym podobne. JS jest ciezki dla klienta. To dziala pieknie na naszych minimum 8 rdzeniowych "bestiach" z 32GB RAMu ale jak przychodzi klient z Chromebookiem lub HP Stream i chce odpalic strone to zaczynaja sie problemy. W obecnych czasach przy takiej dostepnosci internetu (kazdy nowy telefon ma dostep do 4G
@krejdd: ja korzystam nawet z angularem, przecież menu czy stopkę jakoś wyrenderować dalej trzeba, a po co mam robić to w angularze i obciążać klienta tym niepotrzebnie jak nie będzie się to zmieniało ? podczas zmieniania stron, czy choćby przekazac do aplikacji wartości z bazy które mają być na stronie głównej, przekazuję to sobie do widoku phpowego jako zmienne jsa dzięki temu odchodzi dodatkowe zapytanie przez co strona główna aplikacji na
@krejdd: ciezko mi sobie wyobrazic klepanie miliona backendowych, adminowych paneli i narzedzi jak SPA :D SPA to dla klienta sie robi, zeby ładnie i szybko działało, nikt nie ma na to czasu ani srodkow, gdy sie robi rzeczy, gdzie UX to drugorzedna sprawa.
@krejdd Z doświadczenia wiem że lepiej nie bawić się w SPA jeśli tworzysz aplikacje dla zastosowań biznesowych /produkcyjnych. Szczególnie że pracownicy klienta korzystają z 10 letnich PC ;)
Trzeba być całkowicie oderwanym od rzeczywistości żeby takie coś napisać

@dodo_: dlaczego całkowita separacja warstwy frontendu od backendu to według Ciebie oderwanie od rzeczywistości?
@krejdd: to dobry trend.
Chodzi mi o to, że spora część aplikacji w Symfony które są utrzymywane używa twiga. Więc dużo osób spod tagu #symfony korzysta jeszcze z Twiga ( ͡° ͜ʖ ͡°)