@chce_minusa: Co jest z Wami? #!$%@? pisz pytanie, a tak to nie wiem na co liczysz? Że ktoś kto się zna, ale nie wie czy na tyle, żeby Ci odpowiedzieć Ci odpowie?
@chce_minusa, @kamdz, @anonim1133 w gskinner.com nie da się użyć negacji grupy. Musi być w tym serwisie, czy ty chcesz to wstawić do programu, @chce_minusa? Jeśli to 2 to podaj w jakim języku jest program (ewentualnie jaka to składnia wyrażeń regularnych).
@Hauleth, dzięki za info o tych grupach ... bez sensu bym to tam testował. Ogólnie to chciałem to ogarnąć na potrzeby mojego parsera pisanego w javie. Tak czy inaczej znalazłem sposób, aby się z tym uporać wykorzystując metodę split na stringu (dodałem modyfikatory 'dotall' i 'multiline', aby sobie radził z łamaniem linii). Okazuje się, że split przyjmuje również wyrażenia regularne. Efekty można zobaczyć tutaj:
#nauka #informatyka #regexp
ma wykryć:
... cokolwiek ...
... blablablabla ...
... cokolwiek ...
Będę dozgonnie wdzięczny jak się z tym uporasz :)
niestety, nie działa ... no chyba, że robię coś źle
@Hauleth, dzięki za info o tych grupach ... bez sensu bym to tam testował. Ogólnie to chciałem to ogarnąć na potrzeby mojego parsera pisanego w javie. Tak czy inaczej znalazłem sposób, aby się z tym uporać wykorzystując metodę split na stringu (dodałem modyfikatory 'dotall' i 'multiline', aby sobie radził z łamaniem linii). Okazuje się, że split przyjmuje również wyrażenia regularne. Efekty można zobaczyć tutaj:
http://ideone.com/O4evKA
Póki co działa jak