Aktywne Wpisy

Tumurochir +239
Wczoraj w Radomiu odbył się protest przeciwko budowie masztu telekomunikacyjnego xDDDD
MAŁPY RAZEM SILNE
#szury #foliarze #neuropa #bekazpodludzi #heheszki
MAŁPY RAZEM SILNE
#szury #foliarze #neuropa #bekazpodludzi #heheszki

Clefairy +291
Tylko mi nie mówicie, że dzisiejsza nagonka na Watchdog to nie jest sterowana PiSowska akcja nakręcana przez trolli wykorzystujących do tego Konfederackich półmózgów.
Watchdog przez lata robi ŚWIETNĄ robotę rozliczając polityków z rozpieprzania publicznych pieniędzy, nepotyzmu, lewych przetargów na syna brata ministra - nie jestem w stanie wymienić drugiej tak zasłużonej dla społeczeństwa organizacji NGO, ale widocznie to wszystko nie ma znaczenia, bo słusznie stanęli w obronie innej organizacji, która jest atakowana
Watchdog przez lata robi ŚWIETNĄ robotę rozliczając polityków z rozpieprzania publicznych pieniędzy, nepotyzmu, lewych przetargów na syna brata ministra - nie jestem w stanie wymienić drugiej tak zasłużonej dla społeczeństwa organizacji NGO, ale widocznie to wszystko nie ma znaczenia, bo słusznie stanęli w obronie innej organizacji, która jest atakowana

To po lewo na zdjęciu, to 2.5" dysk Seagate (model 9096A) o zawrotnej pojemności 80 MB (tak tak, zmieści się tu co najwyżej jeden 4-5 minutowy klip Youtube w rozdzielczości HD lub 15 kawałków w mp3). Rok produkcji wg. informacji na naklejce - 1991. Działa. Chrobocze, co prawda, jak chrząszcz podczas zalotów ale chodzi - jeszcze wczoraj go formatowałem.
Przenieśmy teraz wzrok kilka centymetrów w prawo - to karta SD o dwieście razy większej pojemności - 2006 rok ale nic to - lećmy dalej. Mija kolejne 10 lat i mamy wrzesień, 2016 - SanDisk prezentuje kartę SD o pojemności jednego Terabajta (1 000 000 MB) ( http://www.theverge.com/…/biggest-sd-card-1-terabyte-sandisk )
25 lat rozwoju. I to jakiego! Gdybyśmy dziś chcieli zbudować sobie serwer z terabajtem na kotki, przy użyciu klonów wspomnianego na początku dysku Seagate'a, to potrzebowalibyśmy ich dokładnie dwanaście i pół tysiąca a nasza serwerownia zajmowałyby powierzchnie boiska do piłki nożnej. Aha, i byłby to prawdopodobnie najcięższy Terabajt na świecie - ważyłby ponad 2.5 tony :-) Dobranoc.
@BlackLadybug: starość :(