Wpis z mikrobloga

@Ciasto_hirol: PR chyba wcale a z KŚ to trochę skomplikowana sprawa bo rozchodzi się o tzw Bilet Śląski, niby KZK przekazało KŚ jakieś materiały do integracji systemów czy coś ale w jaką stronę to pójdzie to niewiadomo
Dobrze, że rowerem mogę jezdzic bez dokumentów.

@Ciasto_hirol: A dowód osobisty( ͡° ͜ʖ ͡°)

To miało być rozwiązanie takie jak w wielu miasta, ułatwienie w kupowaniu biletów i kontroli i zbierania statystyki przejazdów by można było dodawać/usuwać kursy + jako karta do parkowania/urzędów(podpis elektroniczny) /środek płatniczy dla instytucji typu baseny, kina miejskie itp ale niestety realizacja tego woła o pomstę do nieba
@chrup: Jest robiona najtańszym kosztem takim najtańszym że po użytkowaniu jej od października przestał reagować dotyk( ͡° ͜ʖ ͡°). Nie było by to straszne gdyby nie to że po wydaniu duplikatu nie mam żadnych biletów na karcie( ͡° ͜ʖ ͡°) a termin rozpatrzenia reklamacji 8.10 :D Także jeżdżę z potwierdzeniem wydania duplikatu gdzie pisze jakie mam bilety i z kartą na której nie
@sylwke3100: płaciłeś za duplikat? ja płaciłem, bo sobie złamałem kartę, więc całkiem inna sprawa, ale jak sama z siebie przestała reagować, to chyba za darmo?

Z potwierdzeniem śmieszna sprawa, gdy byłem po duplikat powiedziała mi, że mogę sobie jeździć z potwierdzeniem że oczekuję na duplikat, wypytałem się ją kilkakrotnie, czy jest pewna - tak tak, oczywiście. Coś mi nadal nie pasowało to zadzwoniłem na infolinię gdzie powiedzieli, że to jednak tak
@chrup: Nie, ponieważ karta niedziałała nigdzie (2 busy, ŚKUPomat, punkt ŚKUP)

Coś mi nadal nie pasowało to zadzwoniłem na infolinię gdzie powiedzieli, że to jednak tak nie działa ( ͡° ʖ̯ ͡°) nie ma to jak porządna wiedza personelu na temat reprezentowanej usługi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@chrup: Mi powiedziała w puncie że jak nietrafne na nieodpowiedniego kontrolera to będzie ok. Miałem
@sylwke3100: no wiem, jednak na infolinii znowu mówili coś innego, więc trochę chaos jest - wolałem nie ryzykować, raz się dla zdrowia przejechałem rowerem i karta już była ;)

Dwie kontrole w takim krótkim czasie? :O ja przez cały rok miałem pięć od października tamtego roku, gdy regularnie zacząłem jeździć komunikacją miejską, ale ogólnie mam wrażenie, że w Zabrzu czy Gliwicach jest mniej kontroli, niż w Katowicach
@sylwke3100: chyba że tak, u mnie wygląda to mniej pokaźnie, bo robię w dni robocze z 20-25km, z liczbą przesiadek jest róznie - czasem jadę tylko dwoma busami (bezpośrednio w tą i z powrotem), a czasem w jedną stronę jadę i z dwoma przesiadkami, bo tak jest szybciej czy wygodniej - więc może dlatego tak nie trafiam na kontrole ;)
@sylwke3100: 1. czy ktoś pójdzie za to siedzieć?
2. dlaczego mogę w dowolnym sklepie na całym świecie płacić zbliżeniowo telefonem (z aplikacją banku która pełni rolę karty bankowej) a ŚKUP ma tylko formę karty
3. czy tworzenie osobnego systemu do płatności śmiesznych kwot na basenie czy w bibliotece (tu już w ogóle) jest uzasadnione ekonomicznie

@megawatt
1. Nie prędko ( ͡° ʖ̯ ͡°)
2. Przecież sama aplikacja nie powala na płatności, musisz mieć jeszcze specjalną kartę sim do płatności
Poza tym pewnie chodzi o Nie zabieranie konkurencji bankowi
3. A to jest osobny system? Przecież to miało być w ramach tego projektu poza tym miało to jak się nie mylę w przypadku biblioteki jako takie potwierdzenie danych(przynajmniej tak to na początku rozumiałem)