Aktywne Wpisy
chrzano +354
Pijcie kompot! 4 rocznica #programowanie w JetBrains i 18 lat na wypoku, no to #pokazmorde ( ͡° ᴥ ͡°)
Donatello95 +40
Co jest fajnego w trójkącie? O ile facet ma dwie dziewczyny w łóżku to kumam, ale dwóch facetów i baba? Że niby fajnie popatrzeć na siurasa kolegi? Nie kumam #seks #rozowepaski #niebieskiepaski #logikarozowychpaskow
#pytanie #programowanie #dotnet #csharp
Tak jak teraz myślę to pewnie przyda się baza danych bo będzie do zapisu:
-lista zdefiniowanych zadań zdefiniowanych przez użytkownika
-lista wyzwalaczy
-lista maili, na które mają być wysyłane raporty z zadań
-wszystkie wygenerowane raporty
Dobrze myślę że taka baza będzie zapisana do pliku .mdf i będzie gdzieś w folderze z programem?
Hmm, nie mam powiedziane nic o zasobach ani jak dużo będzie danych. To taki program do napisania w ramach stażu :D.
Nie powinno być dużo tych danych. Będą one wklepywane tylko przez okienka przez użytkownika np.
ustawi sobie żeby co czwartek odpalał mu się jakiś skrypt sql na jego bazie, to co zwróci baza będzie dodane do raportu, raporty wysłane na listę maili. Ot i taka między innymi
@Bulew: Sprawdź. Możesz też coś takiego zrealizować na zwykłych plikach(np. w formacie XML). Tak jak ci napisali wyżej wszystko zależy od tego jakie to ma być.
Po primo to takie cykliczne rzeczy powinieneś wykonywać Quarzem, anie uruchomionym WinFormsem.