Wczoraj wieczorem siedzę z telefonem ( Iphone 6) i nagle przestał ekran działań, tak po prostu.( naczytałem, że ten problem jest popularny i nazywa się "TOUCH IC DISEASE" . Próbowałem hard resetu ( Home button + power button) nic. Czyszczenie, zdejmowanie ochronnej szybki, NIC.
Chciałbym go teraz przywrócić do ustawień fabrycznych ale.... chodzi o Back Up. 1) Nie mogę dostać się do iTunes, aby zrobić back up bo prosi mnie, aby odblokować telefon ( wpisać hasło na telefonie - nie mogę teraz zrobić gdyż ekran nie działa. 2) Nie mogę zrobić Back Upu via iCloud z telefonu bo nie mogę dostać się do telefonu
Sprawdzałem na iCloud webowej i mam niby tylko 62 kontakty... a powinienem mieć z 600? Aplikacja " kontakty" na macbooku ma ich znacznie więcej.. ok 500, tylko, że dużo jest pustych kontaktów bo zczytuje mi kontakty z Facebooka i LinkedIn'a.
3) Mógłbym wejść do DFU Mode, ale to tylko po to, aby odtworzyć Iphona z iTunes ale dawno go nie back upowałem z itunes no i lipa.
Macie jakiekolwiek pomysły?!:) ( ͡°ʖ̯͡°) Z góry dziękuję.
Wczoraj wieczorem siedzę z telefonem ( Iphone 6) i nagle przestał ekran działań, tak po prostu.( naczytałem, że ten problem jest popularny i nazywa się "TOUCH IC DISEASE" . Próbowałem hard resetu ( Home button + power button) nic. Czyszczenie, zdejmowanie ochronnej szybki, NIC.
Chciałbym go teraz przywrócić do ustawień fabrycznych ale.... chodzi o Back Up.
1) Nie mogę dostać się do iTunes, aby zrobić back up bo prosi mnie, aby odblokować telefon ( wpisać hasło na telefonie - nie mogę teraz zrobić gdyż ekran nie działa.
2) Nie mogę zrobić Back Upu via iCloud z telefonu bo nie mogę dostać się do telefonu
Sprawdzałem na iCloud webowej i mam niby tylko 62 kontakty... a powinienem mieć z 600?
Aplikacja " kontakty" na macbooku ma ich znacznie więcej.. ok 500, tylko, że dużo jest pustych kontaktów bo zczytuje mi kontakty z Facebooka i LinkedIn'a.
3) Mógłbym wejść do DFU Mode, ale to tylko po to, aby odtworzyć Iphona z iTunes ale dawno go nie back upowałem z itunes no i lipa.
Macie jakiekolwiek pomysły?!:) ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Z góry dziękuję.
#telefony #iphone #pytanie #pomocy #problem #iphone6s #macbook