Wpis z mikrobloga

Monero ma automatycznie podniesioną prywatność - nic dziwnego że rynki darknetowe zaczęły go używać jako alternatywy dla przepełnionego BTC

@McGravier: Tylko nie rozumiem w tym artykule jednego,dlaczego ETC podpięli pod Darknet.
@Amelek: być może monero stanie się darknetowym standardem, ale, darknet sam w sobie jest małą niszą. No i jak zwykle bania pęknie i cena ustali się na jakimś sensowniejszym poziomie.

Ja też nie mam pojęcia czemu podpieli ETC pod darknet - przecież on jest kompletnie niepowiązany obecnie z czarnym rynkiem
Ja też nie mam pojęcia czemu podpieli ETC pod darknet - przecież on jest kompletnie niepowiązany obecnie z czarnym rynkiem

@McGravier: No właśnie - dlatego też od razu rzuciło mi się to w oczy.
Tutaj masz rację że DARKNET to nisza - i myślę że obecna cena to jest irracjonalna cena. Jak to pójdzie jeszcze wyżej to naprawdę powiem że nie rozumiem nic z tego.
@Amelek: dużo ludzi pluje sobie w brodę, że mimo bycia na bieżąco to z monero już dawno wysiadło. Nie wierzę jednak, że żaden wykopek nie skorzystał z windy do $10
@Ancro: jakiego zaufania? Do jakiej firmy? Tu chodzi o to, że to wszystko tylko spekulacja a jak wiadomo spekulanci nie bardzo zwracają uwagę na cokolwiek poza ceną. Mówię o tych spekulantach szukających szybkiego zysku. Oni nawet nie mają często pojęcia w co i dlaczego się pakują tak jak nasz pepcio.
Rozgłos ucichnie to zobaczymy co stanie się z ceną. Weź pod uwagę również to jak łatwo manipuluje się takimi pseudo inwestorami.
@pawlo74: Jakiej firmy?

Wg wired.com (https://www.wired.com/2016/01/zcash-an-untraceable-bitcoin-alternative-launches-in-alpha/):
"Like bitcoin, Zcash’s currency will be created by “mining” computers that compete to solve mathematical problems. But unlike bitcoin and other attempts to create an alternative cryptocurrency or “altcoin,” Zcash is launching as a for-profit company. For its first four years online, a portion of every mined Zcash coin will go directly to Wilcox’s Zcash company and a smaller portion to a non-profit he’s
Czyli zakładasz, że Monero spadnie do korzeni gdy wyjdzie zcash, ponieważ...?

@Ancro: tak zakładam. Dlatego, że to jest na tym etapie tylko spekulacja. Nikt nie będzie korzystał z Monero. Nie raz już przekonałem się kto korzysta z dark marketów. To są w przeważającej większości ludzie, którzy nawet nie wiedzą jak sprawdzić ilość potwierdzeń w sieci bitcoin, oni martwią się tylko o to, żeby szybko i bezproblemowo otrzymać towar. Monero to będzie