Wpis z mikrobloga

Czolem, Mirki i Mirabelki
Przykra sprawa- wyslalem typowi (Daniel S z Opola) pieniadze na ulozenie diety i rozpisanie cwiczen. Facet ulozyl jakas bzdure a po zgloszeniu reklamacji i obecaniu poprawy diety kontakt sie urwal. Rozmowy na fb do wgladu jak cos. Malo tego odezwala sie do mnie na fb kolejna pokrzywdzona, stad moje pytanie: jesli zrobilbym znalezisko ze screenami i opisem calej sytuacji( tak aby dotarlo ono do jak najwiekszej liczby osob, bo podejrzewam ze oszukanych jest wiecej) bylaby szansa na zrobienie porzadnego PR temu facetowi? A moze zna go ktos z #opole i wytlumaczy mu ze takich rzeczy sie nie robi bo to #!$%@??
A moze macie jakies lepsze pomysly?
Pozdrawiam
#mikrokoksy #dieta #afera #wykopefekt
  • 23
@pokey: Dlatego, ze facet oglasza sie na roznych grupach na fb i rozowy sie napalil, mimo ze ja do typa sceptycznie podchodzilem. Ta diete to wrzucic w takim foramcie jak mi wyslal czy skopiowac ja do postu?
(Poniedziałek, Wtorek)

Posiłek 1
23 gram boczku
23 gram kiełbasy wiejskiej
3 jaja kurze
30 gram smalcu
2 kromki chleba żytniego
23 gram masła
2 ząbki czosnku
100 gram cebuli
(pieprz, sól)

Przygotowanie:
Na roztopiony smalec włożyć pokrojony w kostkę boczek , kiełbasę i cebulę. Po przesmażeniu dodać posiekany czosnek , a po 2-3 minutach rozbełtane jajka. Usmażyć w/g własnego gustu. Spożywać z patelni wraz z chlebem przesmarowanym masłem.
Posiłek 2
75
@Myniu: #!$%@?ło mnie to konkret. Oferowanie amatorom quasi tłuszczówki i jakiegoś treningu z dupy. I jeszcze te porcje: 23 i 38 g xD.
Jeśli gość wali w c%^#a i nie odpisuje to nie przedłużaj z nim współpracy. Jeśli chcesz mu narobić koło dupy, to nikt Cie tutaj do tego nie nakłoni/przekona. My tutaj znamy tylko jedną stronę konfliktu.
@Calhil: Na pewno byloby lepiej samemu, ale to wymaga czasu i szukania w necie/ literaturze itd co, z czym, po co i dlaczego. Ja niestety kiepsko z czasem stoje(chyba jak wiekszosc). Mialem nadzieje ze zdaje sie na "fachowca" jak bardzo sie mylilem pokazal czas. To jest tak jak idziesz do papugi po porade prawna, dzwonisz do elektryka ze Ci esy wywala itd ;)
@pokey: Predluzac wspolpracy na pewno nie mam zamiaru. Jesli chodzi o narobienie kolo dupy itp- to tak chcialbym ostrzec innych "naiwnych" dlatego podzielilem sie tym z wami na Mirko.
@Myniu: Matko Bosko, czy ten czlowiek ma cokolwiek wspolnego z dietetyka?
Na serio nie lepiej zapłacic wykwalifikowanemu dietetykowi? Po studiach medycznych a nie kursie?
Przeciez ten plan jest tak slaby, że za darmo strach stosowac.
O komicznym wymiarze nie mowie (23g czegos, tak powodzenia, odmierzaj tak wszystko xD)

PS. Z ciekawosci ile zapłaciłeś?:)
PS2. Serio, nauczcie sie ludzie, trenerzy NIE sa od diety.
Jak mozesz byc specem od diety uczac sie
@Myniu: Co rozumiesz przez 45 euro za 2mc?
Zrobil na ~60 dni unkialnych diety czy tydzien rozpisany i powtarzaj go przez 6 tyg?

Na przyszlosc, za tą cene masz wizyte u dietetyka z konsultacja i analiza dotychasowego trybu zywienia + rozpisanie diety na 7-14 dni (zalezy u kogo) (uwzgledniajac potrawy ktore lubisz lub nie) + analize skladu ciala na profesjonalnym sprzecie.
Źrodło z pierwszej ręki bo narzeczona ma swoja poradnie w