Wpis z mikrobloga

Byli u mnie pół godziny temu technicy #upc w celu montażu usługi. Do mieszkania jest poprowadzony ich kabel, ale od paru ładnych lat nie byli w tym mieszkaniu zainstalowani. Okazało się, że przy remoncie elewacji musiał zostać uszkodzony kabel, bo nie daje żadnych znaków życia. Zaproponowali poprowadzenie nowego ale w tym celu potrzeba zgody od spółdzielni mieszkaniowej. Warto ich prosić o zgodę? Może ktoś przechodził przez podobne komplikacje. Zawołam #gdansk, może ktos z okolic miał podobnie.
  • 12
  • Odpowiedz
  • 0
@Jebwleb W bloku na pewno jest UPC a czy na piętrze ktoś ma to nie mam pojęcia. Tak mi powiedzieli że muszę uzyskać zgodę na poprowadzenie kabli z piwnicy. Odnośnie zgody jest to potwierdzone zasadami na stronie spółdzielni, że bez ich zezwolenia żadne kable nie mogą być prowadzone
  • Odpowiedz
  • 0
@Jebwleb Może są a oni po prostu nie wiedzą? W sumie to nie wyglądali na doświadczonych. Muszę chyba poczekać i w poniedziałek zgłosić się do spółdzielni, nie ma wyjścia
  • Odpowiedz
@pedopope

Miałem identyczną sytuacje w Gdansku, napisałem podanie do spółdzielni od ręki podbili.
Następnie zadowoleniem do UPC, i chłopaki od piwnicy przebijali się na VI piętro specjalnie dla mnie .

P.S cały dzień im to zajęło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@pakistanowaj I #!$%@?, zepsuli kabel i nie chcą wydać zgody na nowy, bo klatka remontowana! ( ͡° ʖ̯ ͡°) Zostaje mi Vectra, wziąłem przez telefon, w razie czego rozwiąże umowę przed 14 dniami, nie ma wyjścia.
  • Odpowiedz