Tak se rozkminiłem, że nikt nie pulta się jak czarny Amerykanin występuje w jakiejkolwiek konkurencji. Przy Niemcach czy Francuzach to zawsze musi pójść komentarz "hehe, pa Mati, rodowity, powatarzam rodowity Francuz. Kupujonc kebeba osiedlasz araba xD Czołem Wielkiej Polsce! xD" #rio2016
@Maestro333: Francję i Niemcy zbudowali biali. USA zbudowali biali. We Francji i w Niemczech czarni częściej rozrabiają. W USA czarni częściej rozrabiają. Czarnych we Francji i Niemczech nie lubimy. W USA lubimy.
@MirekMireczek: no i ? Neguje to ? Tylko jest roznica miedzy czarnymi, ktorzy byli w usa od poczatku i budowali ten kraj, a czarnymi ktorzy przyjechali wczoraj do Niemiec czy innej Szwecji. A w wielu przypadkach sie wychowali w afryce czy innym bliskim wschodzie i sobie paszport zalatwili.
Piszesz tak jakby mało było czarny z drugiego pokolenia w USA chociażby. Pomijając fakt jak późno czarni w USA dostali w ogóle prawo do bycia Amerykanami.
@MirekMireczek: a co to ma do rzeczy kiedy dostali prawa? Kobiety tez dostaly pelnie praw stosunkowo pozno. Sedno sprawy jest takie, ze czarni w stanach byli od zawsze. Poza tym, co to jest usa w ogole ? mieszanka wielu narodowosci wiec cizeko, zeby ktos mial bol dupy o to, ze sa tam rozne rasy. Niemcy takie nie byly jeszcze do niedawna i tam sa sami czarni, z ktoregos pokolenia i jest
@MirekMireczek: Umowna data powstania usa to 1776 stad mam takie info i czarni juz wtedy tam byli. Zdjecie z olimpiady w Monachium jakos czarni juz wtedy reprezentowali usa i nie bylo to prblemem. Pokaz mi takie zdjecie z reprezentacji Niemiec albo skonczmy ta jalowa dyskusje.
#rio2016
We Francji i w Niemczech czarni częściej rozrabiają. W USA czarni częściej rozrabiają.
Czarnych we Francji i Niemczech nie lubimy. W USA lubimy.
Już widzisz te hipokryzję?
@Maestro333: Nie
Piszesz tak jakby mało było czarny z drugiego pokolenia w USA chociażby. Pomijając fakt jak późno czarni w USA dostali w ogóle prawo do bycia Amerykanami.
Sedno sprawy jest takie, ze czarni w stanach byli od zawsze.
Poza tym, co to jest usa w ogole ? mieszanka wielu narodowosci wiec cizeko, zeby ktos mial bol dupy o to, ze sa tam rozne rasy.
Niemcy takie nie byly jeszcze do niedawna i tam sa sami czarni, z ktoregos pokolenia i jest
Zdjecie z olimpiady w Monachium jakos czarni juz wtedy reprezentowali usa i nie bylo to prblemem. Pokaz mi takie zdjecie z reprezentacji Niemiec albo skonczmy ta jalowa dyskusje.