Wpis z mikrobloga

#ck2 #crusaderkings2
Miałem rebelię, stłumiłem ją. Jak chce wygnać przywódcę rebelii, to dostaję karę -20 za tyranię, bo "nie miałem powodu". Na ck wiki wyraźnie pisze, że można wygnać przywódców rebelii bez stary żadnej. Ktoś coś wie?
Przepraszam, że spamuję ostatnio ten tag, ale uczę się tej gry, a nie mogę znaleźć odpowiedzi. Dobrze, że nie przeszła, jeszcze nowelizacja ustawy i my amatorzy możemy się tym paprać ( ͡° ͜ʖ ͡°).
  • 14
@Mopsiak: a zabrałeś mu tytuły? po czymś takim też znika mu "traitor" i bardziej go ukarać nie możesz.
Ale głowy nie dam, możliwe, że faktycznie tak czy srak dostaniesz -20 i tyranię.
Głupie to dosyć.

A ciemnica faktycznie robi robotę ;)
@Mopsiak: Też nie wiem dlaczego, ale tutaj chodzi ewidentnie o przywódców rebelii heretyckich, chłopskich itp. Ich możesz bez problemów wypędzić czy ściąć.
@kossakov: No właśnie nic mu nie odbierałem. Mogę mu zabrać jeden tytuł, ale to jest standard. Dziwne to, może na forum paradoxu spytam.
@zweipack: WTF? Przespałem 200 lat i nie widziałem opcji wykastrowania?! Jak to :<.

Ostatecznie pewnie się skończy na zabraniu tytułu jednego i ciemnicy. Szkoda, chciałem wygnać, żeby szybciej było (,)